Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Επίταξη ή ενοικίαση;

Aπό την σημερινή (23/11) παράσταση διαμαρτυρίας
εκπροσώπων φορέων και σωματείων στο υπουργείο εργασίας

Ο Ε.Χ. αναγνώστης και φίλος του Prolet connect μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, που δημοσιεύουμε, μιας και έχει «ανάψει» η συζήτηση για τις «επιτάξεις» κλινών...

Ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι το στοίβαγμα των συμπολιτών μας - μαθητών, εργαζομένων, συνταξιούχων - μέσα στα ΜΜΜ, ως οδηγός λεωφορείου.

Ο προβληματισμός του δε μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους. 

Επίταξη ή ενοικίαση;

Άκουσα και εγώ τον υπουργό να μας ανακοινώνει πως θα γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών και να σας πω την αλήθεια μου… χάρηκα! Χάρηκα για δυο λόγους:

1) Ευτυχώς κάποιες ΜΕΘ στην διάθεση των ασθενών, γιατί από τις πολύ λίγες που είχαμε γενικά σαν ΕΣΥ είχαν μείνει πλέον ελάχιστες.

2) Γιατί σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα αυτοί που έχουν κάνει εμπόριο την υγεία και έχουν οικονομήσει τόσα εκατομμύρια στο όνομά της.. επιτέλους θα βοηθήσουν… θα βάλουν λίγη πλάτη και αυτοί με τον τρόπο τους, ώστε κανένας ασθενής να μη μείνει εκτεθειμένος.. επιτέλους σκέφτηκα "ατομική ευθύνη" από όλους

Μπερδεύτηκα όμως όταν άκουσα τον υπουργό να λέει πως δεν είμαστε Σοβιετία και ότι δεν υπάρχει επίταξη χωρίς πληρωμή… μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο όταν διάβασα τον Γεραπετρίτη να λέει: η επίταξη αυτή ενέχει πολύ μεγάλο κόστος για το Ελληνικό δημόσιο!

Να βοηθήσω λοιπόν τους ανθρώπους που είναι υπουργοί και κυβερνάνε αυτό το κράτος πως ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται (που λέει και μια παλιά λαϊκή φράση) γιατί και κλεφτές είστε και ψεύτες! Ενοικίαση κύριοι σημαίνει: παραχώρηση προς χρήση αντικειμένου έναντι χρηματικού ποσού.

Νοικιάζετε λοιπόν από τους ιδιώτες εκατομμυριούχους κλινικάρχες τις κλίνες. Δεν τις επιτάσσετε, δεν τολμάτε να τα κάνετε αυτά στους εργοδότες σας, δεν τολμάτε να μιλήσετε καν για ατομική ευθύνη στους κεφαλοκυνηγούς... παρά μας παραμυθιάζετε με τα ψέματά σας.. με λεφτά του δημοσίου -και μάλιστα πολλά- θα πληρώνετε τους ιδιώτες για να κάνετε χρήση των κλινών.

Ε.Χ. οδηγός λεωφορείου ΟΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου