Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Δεύτερη συνέντευξη του γιατρού παθολόγου Δημήτρη Ν. στο περιοδικό Βίδα και στο blogspot Prolet connect (Ηχητικό)

Έπειτα από τη συζήτηση που είχαμε κάνει με τον παθολόγο Δημήτρη Ν., σύντροφο και αναγνώστη του περιοδικού Βίδα και του Prolet connect, τον Απρίλη, καταφέραμε να κλέψουμε ξανά λίγο από τον χρόνο του.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον βρισκόμαστε στο δεύτερο lockdown, με χιλιάδες καταμετρημένα κρούσματα ανά ημέρα. Τον Δημήτρη τον συναντάμε σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως επιμελητή παθολόγο.

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες, στα λίγα λεπτά της συζήτησης-συνέντευξης ο Δημήτρης μάς δίνει να καταλάβουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και σήμερα το ΕΣΥ, παρά τις τυμπανοκρουσίες για δήθεν προσλήψεις και μέτρα της σημερινής κυβέρνησης που κρατάει το τιμόνι.

Ο λαός βρίσκεται να παρακολουθεί το αντιδραστικό μπραντεφέρ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την καλύτερη διαχείριση και σε αυτό το πεδίο, ενώ η εργατική τάξη συνεχίζει να στοιβάζεται στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας και στα ΜΜΜ χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Το ΕΣΥ –όπως μας εξηγεί ο Δημήτρης– συνεχίζει να υπολειτουργεί και να περνάει όλο και πιο πολύ στα χέρια των εργολάβων της υγείας.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ αφηγήματα που προέρχονται από πολλές και διαφορετικές μπάντες μπαίνουν εμπόδιο στις ταξικές διεκδικήσεις και δίνουν χείρα βοηθείας στους διαχειριστές-καπιταλιστές.

Για όποιον/α ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει τις θέσεις μας για τη διαχείριση της πανδημίας ΕΔΩ.

Ακολουθεί σε ηχητικό η συζήτηση με τον Δημήτρη Ν., παθολόγο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου