Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Το κράτος - Απαρτχάιντ του Ισραήλ δολοφονεί Μοτοπορεία προπύλαια 29/6, 6μμ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
123 νεκροί Παλαιστίνιοι στις διαδηλώσεις του τελευταίου διμήνου για το Δικαίωμα της Επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων. Τελευταίο θύμα, η 21χρονη εθελόντρια νοσηλεύτρια Ραζάν Αλ Νατζάρ που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από ισραηλινούς στρατιώτες. Κι όμως, αυτές οι εν ψυχρώ δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών αποτελούν ένα μικρό μόνο κλάσμα της σιωνιστικής βαρβαρότητας εναντίον των Παλαιστινίων.
Το Ισραήλ από τα γεννοφάσκια του έχει σκοπό την αποικιοκρατική κατάκτηση της ιστορικής περιοχής της Παλαιστίνης, μέσω εκτοπίσεων και διωγμών, σφαγών και εκκαθαρίσεων.  Η σιωνιστική πολιτική συνδυάζει διάφορες μεθόδους γι αυτόν το σκοπό. Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα κράτος θεμελιωμένο πάνω στο ρατσιστικό διαχωρισμό μεταξύ των Εβραίων και μη πολιτών του. Δεκάδες είναι οι νόμοι που καθιστούν τους μη – Εβραίους  “δεύτερης κατηγορίας” πολίτες με εμφανή σκοπό την εκδίωξή τους ή τον πλήρη εξανδραποδισμό τους και την μετατροπή τους σε παρίες.
Στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης ακολουθεί σταθερά μια πολιτική διωγμών, επιδοτώντας πλουσιοπάροχα ισραηλινούς εποικισμούς και καθιστώντας τα παλαιστινιακά εδάφη μικρούς θύλακες, απομονωμένους μεταξύ τους, περιφραγμένους και φρουρούμενους από τον ισραηλινό στρατό, με τους Παλαιστίνιους που ζουν σε αυτά να είναι αναγκασμένοι να περνούν καθημερινούς εξευτελισμούς στα τσεκ πόιντς, μια κατάσταση που δεν διαφέρει ουσιωδώς από το αλήστου μνήμης ρατσιστικό καθεστώς απαρτχάιντ των λευκών αποικιοκρατών της Νότιας Αφρικής. Το επιστέγασμα αυτής της πολιτικής αποικισμού των παλαιστινιακών εδαφών είναι το σιδερόφρακτο Τείχος που κατασκεύασε την τελευταία 20ετία το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, μέσα στο οποίο περικλείονται τα διάσπαρτα παλαιστινιακά εδάφη ως άλλα μικρά “Μπαντουστάν”, περικυκλωμένα από τον ισραηλινό στρατό, κάνοντας τον βίο-αβίωτο για την μεγάλη πλειοψηφία των “μαύρων” της Δυτικής Όχθης, των Παλαιστίνιων, ληστεύοντας ταυτόχρονα ξεδιάντροπα τους φυσικούς πόρους και περιορίζοντας εν γένει ασφυκτικά τη δυνατότητά τους να παράξουν τα προς το ζην.
Αν το ρατσιστικό κράτος και αποικιοκρατικό απαρτχάιντ είναι η σιωνιστική μέθοδος στη Δυτική Όχθη και εντός του ισραηλινού κράτους, στη Λωρίδα της Γάζας η σιωνιστική πολιτική είναι αυτή της πολιορκίας, του αποκλεισμού και περιοδικά της εισβολής. Το Ισραήλ έχει μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε μια λωρίδα γης μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων και πλάτους μεταξύ 6 και 12 χιλιομέτρων σε συνθήκες εμπάργκο εισαγωγής/εξαγωγής αγαθών και χερσαίου και ναυτικού στρατιωτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει πρόσβαση σε εργασία, η ηλεκτροδότηση λειτουργεί ελάχιστες ώρες τη μέρα και σχεδόν όλες οι απαραίτητες κοινωνικές και παραγωγικές υποδομές της περιοχής έχουν καταστραφεί από τις χιλιάδες των ισραηλινών βομβαρδισμών.  
Για να πετύχει τους σκοπούς του, το κράτος του Ισραήλ λειτουργεί από την ίδρυσή του ως προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή χρηματοδοτούμενο και εξοπλιζόμενο αφειδώς απ’ αυτόν. Το Ισραήλ δεν δολοφονεί μόνο του. Έχει συμμάχους και συνενόχους. Πρώτο και καλύτερο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, που έβαλε νέα φωτιά στην περιοχή με την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Συνένοχο είναι και το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές κυβερνήσεις που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια συσφίγγουν συνεχώς τις σχέσεις τους με το κράτος – δολοφόνο.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με τελευταία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαθαίνουν διαρκώς τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ στο πλαίσιο του οικοδομούμενου άξονα Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Το ελληνικό κράτος επιδιώκει έναν αναβαθμισμένο ρόλο στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής στο πλάι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού καθώς και οικονομικά και άλλα οφέλη στον ανταγωνισμό με την τούρκικη αστική τάξη για την ΑΟΖ, τις στρατιωτικές ισορροπίες και τις ενεργειακές μπίζνες. Παζαρεύει την ΑΟΖ και γενικότερα το ρόλο της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές σταυροφορίες και ληστείες οικοδομώντας συμμαχίες με ένα κράτος το οποίο δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα των Παλαιστινιών στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας και εμποδίζει ακόμα και το ψάρεμα για τους κατοίκους της.
Στα πλαίσια αυτά οικοδομείται ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων με το Ισραήλ που εκτείνεται από οικονομικές σχέσεις και επιχειρηματικά σχέδια εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ηλεκτρική διασύνδεση, μεταφορές και επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της ψυχαγωγίας  μέχρι αναβαθμισμένη στρατιωτική συνεργασία, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, ανταλλαγές πληροφοριών και τεχνογνωσίας καθώς και μια “βιομηχανία” πολιτιστικών σχέσεων που εξωραΐζει και νομιμοποιεί την σιωνιστική βαρβαρότητα.
Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση έχουν βαμμένα τα χέρια τους με το αίμα των Παλαιστίνιων.

Πολεμάμε ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό
και το πιστό του μάντροσκυλο στη Μέση Ανατολή!

Υπερασπιζόμαστε το δικαιώμα των παλαιστινιακών οργανώσεων
να αντιστέκονται με κάθε μέσο στην ισραηλινή θηριωδία.

Βροντοφωνάζουμε: Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
είναι συνένοχη στο διαρκές έγκλημα στην Παλαιστίνη.

Απαιτούμε τον τερματισμό κάθε σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΗ 6μμ
 Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου