Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Νίκη στον αγώνα των εργατών της «cosco»

Από τη Γ.Σ. των εργαζομένων
της COSCO στις 21/6
Στη Γενική Συνέλευση των εργατών της COSCO (21/6) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, αν μέχρι τις 28 Ιουνίου εργοδοσία και κυβέρνηση δεν έχουν απαντήσει στα αιτήματά τους. Ακολουθεί ανακοίνωση του σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.:

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Συνάδελφοι,

Με τον επιτυχημένο μας απεργιακό αγώνα καταφέραμε τη δέσμευση κυβέρνησης και εργοδοσίας για την ένταξη όλων των ειδικοτήτων στο λιμάνι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και τη δέσμευση της εργοδοσίας για την υπογραφή ΣΣΕ. Τη Τρίτη 12 Ιούνη 2018 η τριμερής σύσκεψη στο Υπ. Εργασίας μεταξύ κυβέρνησης, αντιπροσωπείας της εργοδοσίας και αντιπροσωπείας του σωματείου μας κατέληξε στην υπογραφή σχετικού πρακτικού απ΄όλες τις πλευρές με τις παραπάνω δεσμεύσεις.

Η  ίδια σύσκεψη συμφώνησε να ακολουθήσει την Τρίτη 19 Ιούνη 2018 μεταξύ των ίδιων αντιπροσωπειών εργοδοσίας και σωματείου, συνάντηση για να συμφωνηθούν οι όροι της ΣΣΕ. Η αντιπροσωπεία του σωματείου στο Υπ. Εργασίας τη Τρίτη 12 Ιούνη αποτελούνταν από τρία μέλη του σωματείου, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τον νομικό μας σύμβουλο και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΣΕ.

Σήμερα η ίδια αντιπροσωπεία του σωματείου προσήλθε στη προκαθορισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, όμως η εργοδοσία προσχηματικά και προσχεδιασμένα και με σκοπό να δυναμιτίσει το διάλογο, αμφισβήτησε την σύνθεση της αντιπροσωπείας μας και ζήτησε την αποβολή μέλους της και γι αυτό διακόψανε κάθε διάλογο.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας που αποδεικνύει πως δεν έχουν καμιά διάθεση να τηρήσουν την δέσμευση τους για υπογραφή ΣΣΕ.

Κάνουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως τη σύνθεση της αντιπροσωπείας του σωματείου μας την καθορίζει το ΔΣ του Σωματείου μας και οι εργάτες στο λιμάνι. Το ΔΣ και οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Έχουμε ενημερώσει τις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων Εργασίας κι Ναυτιλίας για τη διακοπή των συνομιλιών με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας.

Τα 8 χρόνια συνεργασίας που επικαλείται η εργοδοσία είναι δουλειά σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα, γεμάτα με εκβιασμούς και απειλές προς τους εργαζόμενους και εργατικά ατυχήματα. Τα 8 χρόνια ζούσαμε με το κινητό στο χέρι, με κόντρα βάρδιες και ατελείωτα ωράρια, με μισθούς να καθορίζονται απ τη «καλή διάθεση» της εργοδοσίας.

ΌΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων και την υπογραφή ΣΣΕ

Διεκδικούμε:

1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ   
2. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
3. ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
4. ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ
5. 6ΜΕΛΗΣ ΠΟΣΤΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου