Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Οργάνωση ταξικού αντιφασιστικού αγώνα σε κάθε σχολείο


Οι φασίστες προσπαθούν να βρουν έδαφος στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας κάτι που φαίνεται έντονα τον τελευταίο χρόνο στα Σεπόλια και το Περιστέρι με επιθέσεις σε μετανάστες, αλλά και φασιστικά συνθήματα έξω από σχολεία. Στις 13 Μαΐου μετανάστης ξυλοκοπήθηκε από δέκα νεοναζί στην περιοχή του Μπουρναζίου. Στο ΑΤ Περιστερίου αντιμετώπισε την αδιαφορία των μπάτσων, που τον έστειλαν στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να κουκουλώσουν το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 9/6 στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθηνών (Σεπόλια), το οποίο είχε στοχοποιηθεί πρώτη φορά τον Νοέμβριο μετά την παραχώρηση του χώρου στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας για να παρακολουθούν μαθήματα τις Κυριακές.

Στην γιορτή για την λήξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία ο Σύλλογος Γονέων κάλεσε τους γονείς της Πακιστανικής κοινότητας να συμβάλλουν στη γιορτή του σχολείου, δύο γονείς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου δέχτηκαν επίθεση από τους ρατσιστές Ανάργυρο Μάλαμα και Ιωάννη Χουχουλή.

Με επιθέσεις και ναζιστικές «παρεμβάσεις» στα σχολεία στοχοποιούν  προσφυγόπουλα και μετανάστες . Στα προαύλια των σχολείων και στις αίθουσες της εκπαίδευσης δεν χωράει ο φασισμός και οι ξενοφοβικές μικροαστικές αντιλήψεις.

Ο εχθρός των παιδιών και της νεολαίας, των καθηγητών και γονιών δεν είναι τα προσφυγόπουλα και οι μετανάστες, αλλά ο ιμπεριαλισμός που δολοφονεί και ξεριζώνει τους λαούς από τον τόπο τους. Εχθρός είναι η ντόπια αστική τάξη που σήμερα, με πολιτικό εκφραστή την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και μπουντρουμιάζει τους πρόσφυγες σε κέντρα κράτησης, στα πλαίσια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Δεν πείθει κανέναν η ανακοίνωση ¨στήριξης¨ του υπουργείου παιδείας για το περιστατικό, αυτοί οι ξεδιάντροποι σοσιαλδημοκράτες καλύτερα να το βουλώνουν.

Η ενότητα πάλης μαθητών, καθηγητών και γονιών και συνολικά ο ταξικός αντιφασιστικός αγώνας είναι αυτά που δεν θα επιτρέψουν τις επιθέσεις και στοχοποιήσεις όλων όσοι πνίγονται ανοιχτά του Αιγαίου, ξεριζώνονται, προσπαθούν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, την πείνα και την εξαθλίωση.

Ακολουθεί κείμενο των εκπαιδευτικών, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών:

Το Σάββατο στις 9 Ιουνίου του 2018 κατά τη διάρκεια της τελικής εορτής του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων εκτυλίχθηκε  βίαιη επίθεση εναντίον δυο μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο. Το περιστατικό, όπως ενημερώθηκε το Σχολείο από την Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έλαβε χώρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια  παιδιών τα οποία τρόμαξαν και κάποια από αυτά έκλαιγαν.

Τέτοιες  συμπεριφορές που έρχονται ως συνέχεια της επίθεσης που συνολικά δέχεται η Σχολική Κοινότητα με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία του Σχολείου, του Συλλόγου “ Η Ενότητα”, που φοιτούν μετανάστες/ στριες από το Πακιστάν, δεν έχουν θέση πουθενά, πόσο μάλλον σε χώρο εκπαίδευσης μικρών παιδιών.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους αντικοινωνικές ρατσιστικών κινήτρων συμπεριφορές.
Καλούμε όλους τους συντελεστές της σχολικής κοινότητας: εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό, γονείς, μαθητές:

-να απομονώνουν όλους όσοι δε διασφαλίζουν την ηρεμία, τις αρμονικές σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης στο σχολείο,

-να προασπίζουν το δημοκρατικό και ελεύθερο χαρακτήρα που ταιριάζει σε ένα δημόσιο σχολείο.
Εκπαιδευτικοί του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Αθήνα 12 Ιουνίου 2018
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η φετινή καλοκαιρινή μας γιορτή, που έγινε το Σάββατο 09 Ιουνίου στο προαύλιο του σχολείου μας, αμαυρώθηκε από τους απρόκλητους και με ρατσιστικό κίνητρο ξυλοδαρμούς των μελών του Διοικ. Συμβουλίου του Συλλόγου μας, Θανάση Νασιόπουλου και Θύμιου Χριστοδούλου, από τους γονείς – μέλη του Συλλόγου Ανάργυρο Μάλαμα και Ιωάννη Χουχουλή. Συνέβησαν κατά τη διάρκεια της γιορτής, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των Α. Μάλαμα και Ι. Χουχουλή και ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΤΕ αυτούς, που εκφράζονται ΜΕ ΒΙΑ για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Πιστεύουμε ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι αντικοινωνικές, απολίτιστες κι επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο και την κοινωνική ειρήνη.

Ως ΓΟΝΕΙΣ, μας προκαλούν θλίψη αλλά και πολύ θυμό, επειδή αυτές αποτελούν ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τα παιδιά μας, που γι αυτά κοπιάζουμε, γι αυτά αγωνιζόμαστε, γι αυτά αγωνιούμε. Το κακό που έγινε στις παιδικές ψυχές από τους προαναφερόμενους, το βράδυ εκείνου του Σαββάτου, είναι ανυπολόγιστο. Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ. Ήδη υποβλήθηκαν αυθημερόν μηνύσεις, έπονται αγωγές και οι υπεύθυνοι  σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΖΗΤΑΜΕ την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των γονέων-κηδεμόνων μελών του Συλλόγου μας. Οι ξυλοδαρμοί και η κακόπιστη κριτική, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι η ανταμοιβή μας για ό,τι προσπαθούμε εθελοντικά να κάνουμε για τα παιδιά όλων μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων του 144ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου