Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

COSCO: Υπογραφή άμεσα ΣΣΕ και ένταξη στα ΒΑΕ

Ανακοίνωση από το σωματείο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά):

Πειραιάς, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018
Συνάδελφοι,

Από την ημέρα ίδρυσης του Σωματείου μας το 2014 η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που θα κατοχυρώνει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα αποτελεί βασική μας διεκδίκηση. Με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, αντιθέτως συνεχώς κωλυσιεργούν με καταφανή στόχο να μην υπογράψουν ΣΣΕ.
Μετά τις απεργίες των τελευταίων ημερών από τη μία πλευρά η εργοδοσία δεσμεύτηκε για την υπογραφή ΣΣΕ κα από την άλλη η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την ένταξη όλων των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.
Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις η εργοδοσία συκοφαντεί τη Διοίκηση του σωματείου μας και προβάλει συνεχώς προσκόμματα ώστε να μη προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Στις 19 -6-2018 ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ορισθεί για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας με προσχηματικό λόγο και με μοναδικό σκοπό να δυναμιτίσουν το κλίμα και κωλυσιεργήσουν για ακόμη μία φορά την υπογραφή της ΣΣΕ για την οποία έχουν δεσμευτεί.
Το Σωματείο έχει γνωστοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και έχει καλέσει κατ’ επανάληψη την εργοδοσία να προσέλθει αυτοί όμως κωφεύουν. Η υπομονή μας πλέον έχει εξαντληθεί γιατί καθημερινά αυξάνονται τα προβλήματα στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ στο Ν. Ικόνιο στο λιμάνι του Πειραιά , θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια αλλά και ακόμη την ίδια ζωή των εργαζομένων.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Ότι καλούμε για τελευταία φορά να την εργοδοσία να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ, με βάση τα αιτήματα που τους έχουμε προκοινοποιήσει και τους κοινοποιούμε για πολλοστή φορά. Είμαστε άμεσα έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ΣΣΕ.
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ
Σε όλους τους εργαζόμενους στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αλλά και προς πάσα κατεύθυνση πως σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Τρίτης 21-6-2018 κηρύσσουμε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 12-7-2018 σε περίπτωση μη τήρησης της ανειλημμένης υποχρέωσής της εργοδοσίας να προσέλθουν προς διαπραγμάτευση για τη σύναψη ΣΣΕ, με βάση το προσχέδιο και τα αιτήματα που τους έχουμε ήδη έγκαιρα προκοινοποιήσει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Σε περίπτωση δε μη ανταπόκρισης της εργοδοσίας, η απεργία θα παρατείνεται ανά 24ωρο μέχρι την προσέλευσή τους και την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Συνάδελφοι, είναι τώρα η ώρα που δεν πρέπει να λείψει κανείς από τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να γραφτούμε στο σωματείο για να μπορέσουμε να έχουμε δουλειά με δικαιώματα , καλύτερους όρους υγιεινής και ασφάλειας να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τις οικογένειες μας. Συνάδελφοι πρέπει όλοι μας να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες τις εργοδοσίας που μοναδικό στόχο έχουν να μας διασπάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν. Είναι καθήκον μας να εξηγήσουμε στους νέους συναδέλφους που προσπαθούν να τους στρέψουν απέναντι μας για το δίκιο του αγώνα μας και πως παλεύουμε και για αυτούς. Έχουμε δίκιο και θα τα καταφέρουμε με το να είμαστε όλοι κοντά στο Σωματείο όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΜΕΣΑ ΣΣΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου