Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ταξική αλληλεγγύη ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα

leuki-nixta2Αυτή την Παρασκευή 10 Οκτώβρη στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο του λεγόμενου «shop& taste», όπως έγινε και πριν από μήνες στη Γλυφάδα, θα επιδιωχθεί να κρατηθούν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, κρατώντας «ομήρους» τους εργαζόμενους μέσα σε αυτά πέρα από το ωράριό τους για όσο διαρκέσει η φιέστα καταστηματαρχών και διαφημιστών.
Καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης (στάση τραμ Αγ. Φωτεινή) στις 8μμ ενάντια στα ξεχειλωμένα ωράρια και τα καταναλωτικά events που διαλύουν τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων.
Εναντιωνόμαστε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις κάθε είδους “λευκές νύχτες” και στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν καταπατώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.
Η αντίσταση στους χώρους του εμπορίου ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας που προωθούν εργοδότες, κυβέρνηση, τρόικα συνεχίζεται. Ο αγώνας αυτός που κρατήθηκε ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι επιδιώκουμε το επόμενο διάστημα να κλιμακωθεί και να ενισχυθεί.
Τα μέτωπα που είναι σήμερα ανοιχτά από την σκοπιά των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα (καθαρίστριες, αξιολόγηση-απολύσεις στο δημόσιο, κυριακάτικη αργία,.) για να καταφέρουν να νικήσουν έχουν ανάγκη την στήριξη και την αλληλεγγύη όλου του εργατικού κινήματος.
Με το σκεπτικό αυτό ο Σύλλογος μας καλεί εκ νέου (έπειτα από την πρώτη σύσκεψη που έγινε στις 15/9) όλα τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε σύσκεψη για το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας την Δευτέρα 13 Οκτώβρη στις 7μμ στα γραφεία μας (Λόντου 6, Εξάρχεια)
Με το κάλεσμα αυτό σας ενημερώνουμε από τώρα ότι μπροστά μας έχουμε 2 πολύ σημαντικές κινητοποιήσεις για τις οποίες αναμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας:
>> Τετάρτη 22 Οκτώβρη 2014, 6μμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου) :: Διαδήλωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τον εργασιακό μεσαίωνα
>> Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014: Απεργία στον κλάδο του εμπορίου [απεργιακή συγκέντρωση: 11πμ, Ερμού και Κορνάρου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου