Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της forthnet - netmed

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

Όλοι στην μάχη για να μην ανοίξει υπολογιστής, να μην απαντηθεί κλήση! Απεργούμε όλοι και σε όλα τα κτήρια! Με τη μαζική συμμετοχή και την συμβολή μας στην οργάνωση της Απεργίας, δίνουμε την απάντηση που πρέπει στην τρομοκρατία και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας, στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας. Η Απεργία αυτή να αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τις μάχες που έρχονται.
Πολεμάμε την πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει! Την γνωρίζουμε όλοι, την συζητάμε καθημερινά μεταξύ μας. Δεν φτάνει να αγανακτούμε, δεν φοβούνται την αγανάκτησή μας. Τρέμουν την δράση, τον αγώνα, την οργανωμένη πάλη. Υποστηρίζουν ότι «δεν αλλάζει τίποτα» γιατί δεν τους συμφέρει να αλλάξει. Καλλιεργούν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» γιατί δεν θέλουν να κάνουμε.

Είναι αδίστακτοι! Θα τους αφήνουμε να διαλύουν τις ζωές μας;

Απαντάμε ΟΧΙ. Τους κάνουμε να βλέπουν εφιάλτες με την Απεργία μας! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι στη Forthnet, στον κλάδο και παντού. Η αλληλεγγύη είναι ασπίδα στην επίθεση που δεχόμαστε. Λένε πως η απεργία δεν αφορά τους συναδέλφους μας από την Icap, την ActionLine και την TelephoneNet. Ψέμα, το διαδίδουν για να μας διασπάσουν! Δεν «πιανόμαστε στη φάκα» που έχουν στήσει.
Κανένας μας δεν δέχεται να πάει για δουλειά σε άλλο κτήριο! Κανένας μας δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς μέσω υπερωριών και αλλαγών προγραμμάτων. Αν ήδη προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν, τους «χτυπάμε εκεί που πονάνε»: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζικά, σταματάμε την παραγωγή και τα κέρδη τους! Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ' όλα.

Καμία υπομονή, καμία ανοχή. Να αντιδράσουμε όλοι μαζί!

Με αγώνα, με Απεργία παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην εργασία και τη ζωή!Δεν είναι ποτέ χαμένο το μεροκάματο της απεργίας. Τα μεροκάματα και η ζωή χάνουν περιεχόμενο όταν και όσο καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, όσο μένουμε μόνοι μας. Δικαιούμαστε να ζήσουμε καλύτερα από τους γονείς μας. Αγωνιζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν καλύτερα από εμάς. Μας θέλουν σκλάβους! Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν κάνουμε πίσω. Θα μας έχουν στα πόδια τους μέχρι να υποκλιθούν στην τεράστια δύναμή μας!

Διεκδικούμε:

•Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
•Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους επενοικιαζόμενους συναδέλφους μας, την πρόσληψή τους από τη Forthnet – στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους συναδέλφους.
•Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.
•Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

«Ζυγίζουμε» τη ζωή μας, με αυτή που αξίζει σήμερα να ζούμε! Δεν μπορούμε να επιβιώνουμε με ψίχουλα. Αρνούμαστε να δουλεύουμε πρωί-βράδυ και να πληρωνόμαστε καθυστερημένα. Κουραστήκαμε να περιμένουμε αν θα ανανεωθεί η σύμβασή μας. Δεν θέλουμε να έχουμε την ανεργία στο κατώφλι μας. Μας εξοργίζει να μας διαλύουν την αξιοπρέπεια με αξιολογήσεις, με φωνές για τους χρόνους, να ελέγχουν το διάλειμμά μας. Αγανακτούμε να βλέπουμε κάθε εβδομάδα ασθενοφόρα να μεταφέρουν συναδέλφους μας και να ξέρουμε ότι έρχεται η σειρά μας. Φτάνει πια! Δίνουμε την απάντηση που φοβούνται: Σταματάμε την παραγωγή, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Μας αξίζει να έχουμε Επιχειρησιακή Σύμβαση με μισθούς και δικαιώματα στο ύψος των αναγκών μας. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ανθρώπινες συνθήκες. Μπορούμε και πρέπει να έχουμε σύγχρονες παροχές στην Παιδεία, την Υγεία και την αναψυχή. Θέλουμε να σταματήσουμε τις απολύσεις, να ανατρέψουμε την τρομοκρατία και την εντατικοποίηση. Βάζουμε τώρα τέλος στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Ανεβάζουμε ψηλά της απαιτήσεις της ζωής μας!

Πιστεύουμε στη δύναμή μας, φέρνουμε τα πάνω-κάτω..!

Εργατικότητα, συνέπεια, ηθική, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη: Είναι λέξεις που μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί τις βιώνουμε καθημερινά. Στον αντίποδα η εργοδοσία και τα τσιράκια της. Αυτοί που τώρα μας κάνουν τα «γλυκά μάτια» και λένε ότι «δουλεύουμε όλοι την Παρασκευή», είναι οι ίδιοι που αύριο θα εισηγηθούν την απόλυσή μας. Πρωτοστατούν στον απεργοσπαστικό μηχανισμό, πολεμάνε το δικαίωμά μας στην εργασία! Κάθονται και χαζογελάνε, όταν εμείς δουλεύουμε. Την Παρασκευή λοιπόν θα έχουν πρόβλημα μεγάλο. Δεν θα φοράνε ακουστικά για να ακούνε κλήσεις,αλλά για να τις απαντάνε…

Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος.
Όταν μονάχος δεν μπορείς, όλοι μαζί μπορούμε..!

Ταύρος, Καλλιθέα, Κολωνός, Άγιος Στέφανος, Κάντζα, όλη η εταιρία σε απεργιακό κλοιό! Ξεσηκωμός παντού! Έχουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε δίπλα μας το κλαδικό συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ. Στις επάλξεις δεκάδες σωματεία, φορείς, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα! Η εργοδοσία επιστρατεύει τρομοκρατία, αλλαγές κτηρίων, τηλέφωνα για υπερωρίες, τροποποιήσεις προγραμμάτων. Ο κρατικός μηχανισμός στη διάθεσή της: δικαιοσύνη, αστυνομία, ΜΑΤ, θυμόμαστε καλά... Το ποτάμι πίσω δε γυρνά! Οργανωμένα, συλλογικά και συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας να τους γκρεμίσουμε. Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο!

Παρασκευή 24 Οκτώβρη, Όλοι στην Απεργία μας!
Όλοι στην περιφρούρηση της Απεργίας 7.00 π.μ. στο κτήριο του Ταύρου

Διεκδικούμε:

• Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

• Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους επενοικιαζόμενους συναδέλφους μας, την πρόσληψή τους από τη Forthnet – στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους συναδέλφους.

• Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

• Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση.


Σωματείο εργαζομένων forthnet - netmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου