Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Στις 2 του Νοέμβρη έχουμε απεργία τα μαγαζιά κλειστά, η Κυριακή αργία!

22_10_14_diad_syntdrasis_wΣυνάδελφοι/συναδέλφισσες, μετά και την δυναμική εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 22 Οκτώβρη ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το μήνυμα είναι σαφές:
Δεν θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή.Ούτε 52 ούτε και 7, κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία.
Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες και ευρύτερα εγχειρήματα αγώνα, συνέθεσαν ένα πλούσιο μωσαϊκό αγώνα που διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας περνώντας από κεντρικές οδούς (Σταδίου-Ερμού) και διατρανώνοντας το μήνυμα της απεργίας στο χώρο του εμπορίου στις 2 Νοέμβρη.
Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο χώρο του εμπορίου, στηρίξαμε και συμμετείχαμε στη διαδήλωση με πανό που ανέγραφε “Να μην τους χαρίσουμε καμία Κυριακή. Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς”.
Ήταν άλλη μια ευκαιρία να μπούμε στα καταστήματα και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για την απεργία της 2 Νοεμβρίου, για την ανάγκη να σπάσουμε συλλογικά τον φόβο και την απομόνωση, για την έμπρακτη υπεράσπιση του ελεύθερου χρόνου μας, των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας.
Με την ορμή που μας δίνει η μαζικότητα και η δυναμική της εργατικής διαδήλωσης της 22ας Οκτώβρη, υπενθυμίζουμε το ραντεβού των εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου για την Κυριακή 26 Οκτώβρη στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (Λόντου 6). Η συνάντησή μας είναι η τελευταία πριν την απεργία της 2 Νοεμβρίου και θα έχει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα προετοιμασίας των κινητοποιήσεων μας: με μαζικές συγκεντρώσεις, με απεργιακές περιφρουρήσεις, με συναδελφικότητα και μαχητικότητα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΩ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/10, 19.00
στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (Λόντου 6, 2ος όροφος).

Πηγή: Εργαζόμενοι/ες στο εμπόριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου