Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε και με αγώνες θα την κρατήσουμε

synt_drasis_mall_marousi_18_10_14_cΤο πρωί του Σαββάτου 18/10, πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, όπως είχε και πάλι γίνει τον περασμένο Μάρτη, μια ακόμα από τις προγραμματισμένες κεντρικές παρεμβάσεις του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, μπροστά στη διαδήλωση της 22ας Οκτώβρη (6μμ, Χαυτεία) ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και μπροστά στην Κυριακάτικη απεργία στις 2 Νοέμβρη.
Η παρέμβαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10πμ από το ανώτερο επίπεδο του εμπορικού κέντρου με μαζικό μοίρασμα κειμένων και -σε πολλές περιπτώσεις- σύντομες συζητήσεις μέσα στα καταστήματα και στους διαδρόμους με εργαζόμενες, εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό. Παράλληλα, κείμενα μοιράζονταν και ακριβώς μπροστά στην είσοδο του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, κατά τις 12 το μεσημέρι, βρισκόμενοι πλέον στο κατώτερο επίπεδο του Mall (2ο υπόγειο) κινηθήκαμε στους διαδρόμους εν είδει πορείας με πανό, συνθήματα και μοίρασμα κειμένων, μέχρι την έξοδο όπου ολοκληρώθηκε η παρέμβαση. Στο τέλος της παρέμβασης κολλήθηκαν αφίσες έξω από το mall και στην περιοχή του ηλεκτρικού σταθμού Νερατζιώτισσα.
Παράλληλα, το πρωί αυτού του Σαββάτου, όπως άλλωστε έγινε και κατά τις προηγούμενες ημέρες, συνάδελφοι και συναγωνιστές προχώρησαν σε μοιράσματα κειμένων και συζητήσεις με εργαζόμενους και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού δράσης: Τρίτη 21/10 στις 7μμ στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής (Λόντου 6, Εξάρχεια)
Τετάρτη 22 Οκτώβρη 2014, 6μμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου) :: Διαδήλωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τον εργασιακό μεσαίωνα
Κυριακή 2 Νοέμβρη 2014: Απεργία στον κλάδο του εμπορίου [απεργιακή συγκέντρωση: 11πμ, Ερμού και Κορνάρου]
Παρακάτω, video - κάλεσμα στη διαδήλωση [22/10, 6μμ, Χαυτεία]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου