Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Και στην Ελλάδα και στη Τουρκία και παντού: μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι!

Στις 9 Σεπτέμβρη, ο 22χρονος Ahmet Atakan έπεσε νεκρός, στην Αντιόχεια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Συρία, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, χτυπημένος από δακρυγόνο. Ο Ahmet ήταν ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατέβει στους δρόμους σ’ όλη τη χώρα. Η δολοφονία του πυροδότησε νέες ταραχές και συγκρούσεις σε δεκάδες πόλεις.
Την ίδια ημέρα στην Ιστανμπούλ, ένας 14χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή, βρισκόμενος 86 μέρες σε κώμα, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπάτσους, όταν συμμετείχε στην μαζική αντίσταση εναντίον των κατασταλτικών επιχειρήσεων για την εκκένωση του πάρκου Γκεζί, μετά τις οποίες ξεκίνησε η μαζική και παρατεταμένη κοινωνικοταξική εξέγερση τον περασμένο Μάη. Λίγες ώρες αργότερα, μια διαδήλωση που ξεκίνησε από τη συνοικία του Okmeydani με κατεύθυνση το δικαστικό μέγαρο, συγκρούστηκε με τους μπάτσους που προσπάθησαν να της φράξουν το δρόμο.
Την επόμενη μέρα, οι δεκάδες διαδηλώσεις μνήμης για τους νεκρούς της εξέγερσης και ενάντια στην κρατική καταστολή, εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με τους ένστολους δολοφόνους, με απολογισμό δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες, οι οποίες και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.
Και στην Ελλάδα και στην Τουρκία και παντού: το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει!
Κεφάλαιο και κράτη οι μόνοι τρομοκράτες!
Αλληλεγγύη στα ταξικά μας αδέλφια που εξεγείρονται στην Τουρκία!
Αναδημοσίευση από: Προλεταριακή Πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου