Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Αλληλεγγύη στην κατάληψη Αντιβίωση

Το κράτος με τις κατασταλτικές του δυνάμεις χτύπησε στις 29 Αυγούστου και την κατάληψη Αντιβίωση στα Γιάννενα, η οποία μετρούσε 5 χρόνια ζωής και αγώνα.
Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται μέχρι να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

Παραθέτουμε ένα μικρό μέρος από την μπροσούρα ''αυτοπαρουσίαση της κατάληψης Αντιβίωση''

<<Δεν είμαστε τέρατα, δεν έχουμε 4 χέρια, 10 πόδια και αμέτρητα μάτια. Είμαστε και εμείς άνεργοι, φοιτητές ή εργαζόμενοι και η αλήθεια είναι πως δεν τρώμε με χρυσά πιρούνια. Δε ζούμε αποκομμένοι στο δικό μας κόσμο αλλά τουναντίον: προσπαθούμε μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες στους οποίους συμμετέχουμε να αλλάξουμε αυτόν τον σάπιο κόσμο.

Προσπαθούμε να αναπτύξουμε δυνατούς δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας και ατομικιστικές λογικές (του τύπου κοιτάζω τον κώλο μου ή αφού υποφέρω εγώ θέλω να υποφέρει και ο γείτονάς μου) τις εχθρευόμαστε. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για μια διαφορετική κοινωνία η οποία δε θα βασίζεται στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και τους διαχωρισμούς δεν αποτελούν αντικοινωνικά στοιχεία.

Αντικοινωνικά στοιχεία είναι αυτοί που δημιουργούν την ανεργία και τη φτώχεια (το κράτος), αυτοί που φροντίζουν να κάνουν την προπαγάνδα υπέρ των αποφάσεων του κράτους (ΜΜΕ), αυτοί που χτυπούν, βασανίζουν και δολοφονούν τους ανθρώπους που αντιδρούν στην εξαθλίωση (μπάτσοι).

Αντικοινωνικά στοιχεία είναι οι κάθε λογής καταπιεστές και εκμεταλλευτές οι οποίοι είτε από θέση πολιτικής ισχύος, είτε από θέση δικονομική προσπαθούν με νόμους να ορίσουν τις ζωές μας. Αντικοινωνικό στοιχείο είναι το κάθε λογής αφεντικό που εκμεταλλεύεται την εκβιαστική συνθήκη
στην οποία ζούμε (ότι δηλαδή για να επιβιώσεις πρέπει να έχεις κάποιου είδους μισθωτή εργασία – ο οποίος εκβιασμός σε συνθήκη τόσο μεγάλης ανεργίας γίνεται ακόμα πιο έντονος) για να μας απομυζά. Αντικοινωνικά στοιχεία είναι και οι νεοναζί της χρυσής αυγής που δολοφονούν κόσμο επειδή έχει άλλο χρώμα δέρματος.

Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους έντονης πολιτικής δραστηριοποίησης με τα μέλη τους να συμμετέχουν ενεργά σε απεργίες, σε κοινωνικούς αγώνες, σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις και δράσεις. Παράλληλα στους χώρους αυτούς λειτουργούν εναλλακτικές δομές και εγχειρήματα, κοινωνικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Σε μία περίοδο όπου το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η ανεργία αυξάνεται και το βαλάντιο λιγοστεύει πολύς κόσμος στρέφεται σε αυτές τις διαφορετικές δομές, γνωρίζοντας έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Το κράτος όμως δεν το εξυπηρετεί να στραφεί ο κόσμος σε δομές συλλογικές, αντιιεραρχικές και οι οποίες βρίσκονται έξω από τον έλεγχό του. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το κράτος, ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία όπου σχεδόν κάθε μήνα είτε με νομοθετικές πράξεις, είτε με διαδικασίες κατεπείγοντος είτε με επικαιροποιημένα μνημόνια, περνάει μέτρα τα οποία μας εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο, επιλέγει να χτυπήσει τους συγκεκριμένους χώρους (πχ κατάληψη Δέλτα, Villa Amalias, κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά, Λέλας Καραγιάννη 37, στέκι ΑΣΟΕΕ, 98fm).

Οι καταλήψεις δεν αποτελούν έναν περιορισμένο μικρόκοσμο στα πλαίσια ενός κτιρίου, αλλά ζωντανά κύτταρα κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης, με προσανατολισμό την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά της εξουσίας, από την κυριαρχία του κράτους και του κεφαλαίου. Διεκδικούν έτσι την θέση τους στους κοινωνικούς αγώνες, λειτουργώντας ενίοτε σαν πόλοι συσπείρωσης για τα πιο ριζοσπαστικά κοινωνικά κομμάτια...>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου