Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κάτω τα χέρια από τον Pablo Hasel – Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!

Τον Δεκέμβρη στην Ισπανία, το ανώτερο δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις για τις αναστολές των ποινών του μουσικού κομμουνιστή Pablo Hasel και 10 ακόμα διαδηλωτών. Είχαν συλληφθεί το 2018 με κατηγορίες ότι στη διάρκεια διαδήλωσης είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και βιαιοπράγησαν κατά των αρχών. Την Κυριακή 7 Φλεβάρη λήγει το τελεσίγραφο που έχει δοθεί στον Pablo Hasel που τον καλεί να παραδοθεί στις ισπανικές αρχές και να φυλακιστεί, με κατηγορίες την στήριξη τρομοκρατίας και την προσβολή στέμματος.

Ο κομμουνιστής ράπερ αρνείται να φύγει από τη χώρα, επιλέγοντας να αναμετρηθεί με την ισπανική αστική τάξη, πολεμώντας να ξεσκεπάσει, όπως ο ίδιος λέει, την «μάσκα δημοκρατίας» που φορά το κράτος. Η αυταρχικότητα στην Ισπανία είναι γνωστή και έχουμε ξαναγράψει για αυτή. Το ταλέντο της να φυλακίζει καλλιτέχνες έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα που μπορεί να συναγωνιστεί μόνο το τουρκικό κράτος. Αυτή τη στιγμή στην Ισπανία είναι φυλακισμένοι πολλοί καλλιτέχνες, δεκαπέντε εκ των οποίων είναι ράπερ.

Η επιστροφή στην φυλακή για τον Hasel σημαίνει τουλάχιστον τρία έτη εγκλεισμού, μιας και οι εννέα μήνες της τωρινής ποινής αθροίζεται με παλαιότερες καταδίκες του.

Εκφράζουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον Pablo Hasel και τους συντρόφους του.

Καμία φυλακή και καμία δίωξη δεν μπορεί να σταματήσει τους κομμουνιστές και τις ιδέες τους.

Συνεχής ενημέρωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου