Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Να πάψει άμεσα η εκδικητική μεταχείριση απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα


Συμβάλλοντας στην αντιπληροφόρηση για να σπάσει ο νόμος της σιωπής, μοιράσαμε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το παρακάτω κείμενο αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα:

ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέλος της Ε.Ο. «17 Νοέμβρη», συμπληρώνει σήμερα την 29η ημέρα απεργία πείνας αιτούμενος την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Πολιτικός κρατούμενος για πάνω από 18 χρόνια βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο στόχαστρο του αστικού κράτους, το οποίο δείχνει ακόμα μια φορά την εκδικητική του στάση απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε συνθήκες απαγωγής ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε, χωρίς καν να του επιτρέψουν να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου στις φυλακές Δομοκού και όχι στις αντίστοιχες του Κορυδαλλού, όπως απαιτεί ο ίδιος με μέσο την απεργία πείνας, και όπως προβλέπεται εν τέλει από τους ίδιους τους νόμους της αστικής τους «δημοκρατίας».

Γίνεται ξεκάθαρα μια προσπάθεια από τους σημερινούς αστούς διαχειριστές να εξοντώσουν σωματικά και ψυχικά τον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα. Δεν θα τους περάσει!

Στην περίοδο που διανύουμε, βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας, το κράτος του κεφαλαίου δείχνει τα δόντια του με όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει: τα μέσα προπαγάνδας λασπολογούν και «δείχνουν με το δάχτυλο», τα όργανα της ταξικής βίας του αστικού κράτους χτυπάνε με γκλοπ, ψεκάζουν με χημικά, κυνηγάνε και συλλαμβάνουν διαδηλωτές, την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός στοιβάζεται και τσακίζεται μέσα στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Αυτά τα μέσα χρησιμοποιούνται και στην συγκεκριμένη περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα. Όλες οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που καλέστηκαν από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα απαγορεύτηκαν και τελικά χτυπήθηκαν από την αστυνομία.

Αυτές οι κινήσεις κρατικής αυταρχικότητας και «δημοκρατικής» νομιμότητας γίνονται για να κερδίσει ο φόβος και ο τρόμος τις λαϊκές μάζες, σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και σε συνθήκες πανδημίας... Το κράτος είναι πάνοπλο, μα υπάρχει μια Λερναία Ύδρα που λέγεται κοινωνικό ζήτημα... Όση καταστολή και να χρησιμοποιήσουν, όση λάσπη κι αν ρίξουν θα εμφανίζεται και θα επανεμφανίζεται γιατί η κοινωνία χωρίζεται σε τάξεις και οι τάξεις συγκρούονται...

Κάτω τα χέρια από τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του

 περιοδικό Βίδα (Γ΄περίοδος)

Prolet connect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου