Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

Με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο αμερικάνος ΥΠΕΞ θα βρεθεί στην χώρα μας, αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. που στην ατζέντα της βρίσκεται και η αντιπαράθεση των δύο αντιδραστικών αστικών τάξεων - από τις δύο πλευρές του Αιγαίου - Ελλάδας και Τουρκίας.

Η ντόπια αστική τάξη και τα φερέφωνά της μας λένε πως στην επίσκεψη Πομπέο βλέπουν τους συμμάχους προστάτες και πως οι «επενδυτικές διαπραγματεύσεις» θα είναι για το καλό μας! Για τίνος το καλό μιλάνε όμως; Ο Πομπέο για τους λαούς της περιοχής εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αμερικάνικων μονοπωλίων που τρέφονται από το αίμα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

Οι μακελάρηδες ιμπεριαλιστές με τις παρεμβατικές «ειρηνικές» επισκέψεις τους θέλουν να ορίσουν το παιχνίδι κουνώντας τα πιόνια των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας για να κερδίσουν τα δικά τους μονοπωλιακά συμφέροντα στην μεγάλη παρτίδα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτοί είναι και οι λόγοι της επίσκεψης αυτής, να διαμηνύσουν με κάθε τρόπο ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Ο ιμπεριαλισμός και οι διαχειριστές του ελληνικού καπιταλισμού είναι εχθροί των προλετάριων και όλων των προοδευτικών ανθρώπων στην χώρα. Την «προστασία» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ την γνωρίζουν καλά οι λαοί της περιοχής που το πληρώνουν με το αίμα τους δεκαετίας τώρα. Όπως γνωρίζουν και την υποταγή των ντόπιων αφεντικών και του κράτους τους που παραχωρούν τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη στους μακελάρηδες ιμπεριαλιστές.

Με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, σε μια περίοδο κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, να βάλουμε μπροστά την διεθνιστική αλληλεγγύη και να βροντοφωνάξουμε: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Ζήτω ο ταξικός-αντικαπιταλιστικός-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου