Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Βηρυτός: Παρέμβαση στην επίσκεψη Μακρόν (Bίντεο)

Έχει γίνει παράδοση πλέον όπου πηγαίνει για να «κλείσει δουλειές» ως εκπρόσωπος του γαλλικού ιμπεριαλισμού ο Μακρόν, να συναντά το κίνημα αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά.

Στις 7 Αυγούστου γαλλικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Μακρόν, βρέθηκε για να πουλήσει φιλανθρωπία και υποσχέσεις στον Λίβανο, αλλά και να «φρεσκάρει» λιγάκι την αποικιοκρατική πολιτική της Γαλλίας, όπως τον τελευταίο καιρό κάνει σε Αφρική και Μ. Ανατολή. Τα πλοκάμια του γαλλικού ιμπεριαλισμού ποτέ δεν κόπηκαν από εξαρτημένες  χώρες - πρώην αποικίες των Γάλλων.

Όταν ο Μακρόν βρέθηκε στη Βηρυτό για να υποσχεθεί υλικοτεχνική βοήθεια στους λιβανέζους μετά την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι, δεν τον υποδέχτηκαν μόνο τα χέρια της ελεημοσύνης αλλά και οι υψωμένες γροθιές της αλληλεγγύης και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Δεκάδες αγωνιστές φώναξαν το όνομα του αγωνιστή Αμπνταλλά που σαπίζει επί 37 χρόνια στις γαλλικές φυλακές.

Ο Μακρόν με μια κίνηση-χειρονομία αυτή της υπογραφής, όπως φαίνεται στο βίντεο, απευθύνθηκε στο πλήθος που φώναζε. Μπήκε στο τεθωρακισμένο αυτοκίνητο καλυπτόμενος από τους μπράβους του, δείχνοντας για άλλη μια φορά το κυνικό πρόσωπο του γαλλικού ιμπεριαλισμού!

Ο Αμπνταλλά έχει υπογράψει με τις αλυσίδες του την δέσμευση του στον αγώνα των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας.

Λευτεριά στον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου