Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Χιλή: Αρνήθηκε να κτυπήσει τον εξεγερμένο λαό!

O 21χρονος David Veloso Codocedo ήταν επαγγελματίας οπλίτης στην τρίτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία "La Conception" του στρατού της Χιλής που έχει έδρα την Αντοφαγκάστα. Στην κορύφωση της λαϊκής εξέγερσης η ταξιαρχία πήρε εντολή να μετακινηθεί στην πρωτεύουσα με σκοπό να συνδράμει στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η κυβέρνηση ενάντια στον λαό.

Όταν έφτασε στο Σαντιάγο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο νεαρός στρατιώτης παράτησε το όπλο του δηλώνοντας πως αρνείται να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις στους δρόμους της πόλης ενάντια στους διαδηλωτές. Ο στρατιώτης συνελήφθη και ο στρατιωτικός εισαγγελέας Cristián Ramirez Sepúlveda του απήγγειλε κατηγορία για απείθεια σύμφωνα με το άρθρο 33 του Κώδικα της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Έκτοτε ο David Veloso Codocedo κρατείται στο στρατόπεδο της Αντοφαγκάστα ενώ έχει γίνει σημείο αναφοράς και αλληλεγγύης για τους αγωνιζόμενους στην Χιλή.


Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

1 σχόλιο:

  1. Συγκλονιστική ιστορία ανθρώπων που, σε τέτοια ηλικία, έχουν τόσο μεγάλο σθένος και ανθρωπιά. Παράδειγμα για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή