Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ταξική Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

Αλληλεγγύη έξω από τα
δικαστήρια στο Μόναχο
Την  Παρασκευή 17 Ιουνίου ξεκίνησε στα γερμανικά δικαστήρια η δίκη των δέκα Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Μια πολιτική δίωξη που ξεκίνησε στις 15/4/2015 από το φασιστικό τούρκικο καθεστώς σε αγαστή συνεργασία με το κράτος της Γερμανίας και γενικότερα της Ε.Ε.

Στην Ελλάδα είχαν γίνει 4 συλλήψεις αγωνιστών που κάτω από την πίεση ταξικών κινητοποιήσεων οι 3 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας (Deniz Pektas) παραδόθηκε τελικά από τις ελληνικές αρχές στην Γερμανία.

Αγωνιστές που παλεύουν για τα συμφέροντα της τάξης τους ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό βρίσκονται στο στόχαστρο της αστικής τάξης και των μηχανισμών της, στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να απομονώσουν και να εκμηδενίσουν όσους οργανώνονται στην ταξική πάλη, για να μπορούν αυτοί να δουλεύουν ανενόχλητοι για την περαιτέρω και όλο και πιο σκληρή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διαδήλωση αλληλεγγύης
Αθήνα 17/6
Σε αυτές τις συγκυρίες της οπισθοχώρησης της εργατικής τάξης και της ολομέτωπης επίθεσης  του κεφαλαίου, οι εργάτες και εργάτριες οφείλουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, να οργανωθούν στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και να σταθούν δίπλα σε όσους στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Τρομοκρατία είναι ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, τρομοκράτες είναι οι διώκτες των ταξικών δυνάμεων. Δύναμή μας οι υψωμένες γροθιές των δέκα συντρόφων μέσα στα δικαστήρια που συνεχίζουν δυνατοί μετά από έναν χρόνο κράτησης στα γερμανικά κελιά να υπερασπίζονται τις ιδέες τους και τα ιδανικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου