Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι… (Βίντεο)

                                                     Το παράδειγμα της ΕΝΕΔΕΠ



Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) ιδρύθηκε το 2014. Το βίντεο που δημοσιεύουμε παρακάτω είναι από το κανάλι τους στο Youtube.

Το σωματείο γίνεται παράδειγμα για την ενότητα της εργατικής τάξης, παλεύοντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στον μονοπωλιακό όμιλο της COSCO, τους εργολάβους του και την εκμετάλλευση που αυτοί παράγουν. Όπως και στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργατών στις προβλήτες της COSCO το καλοκαίρι του 2018, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους σε επίπεδο αντιπληροφόρησης και στήριξης. Οι εργάτες συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν να παλεύουν για:

- Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.

- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

- 6μελή πόστα

- Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

- Σύσταση επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.

- Διασφάλιση των όρων Υγιεινής και ασφάλειας – Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.

Οι εργάτες και οι εργάτριες στα λιμάνια, στα εργοστάσια και σε όλα τα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν από την ένταξή τους στα ταξικά σωματεία, παλεύοντας ενωμένοι και οργανωμένα για τα δικαιώματά τους. Ειδικά στις μέρες μας που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, που η επίθεση του Κεφαλαίου οξύνεται και η υγεία των εργαζομένων τσαλαπατιέται μπροστά στα κέρδη των καπιταλιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου