Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠρολετΚουλτ: «ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΑΠΑΛΗΣ με τους αριστερούς αναθεωρητές, τη σοσιαλδημοκρατία και τις ουρές τους»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠρολετΚουλτ:
«ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΑΠΑΛΗΣ με τους αριστερούς αναθεωρητές, τη σοσιαλδημοκρατία και τις ουρές τους».

Για επικοινωνία:

  • bidawar@yahoo.gr
  • proletconnect@gmail.com

Ακολουθεί η εισαγωγή της έκδοσης:


Η παρούσα συλλογή άρθρων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Βίδα (Γ Περίοδος) και στο blogspot Prolet Connect, καλύπτουν μια περίοδο οξυμένης ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης (2012 - 2018) εντός του ριζοσπαστικού κινήματος και αποτελούν θέσεις και απόψεις των δύο συλλογικοτήτων.

Η πάλη μας ενάντια στην σοσιαλδημοκρατία και τα ιδεολογήματα της, αλλά και ενάντια στους αριστερούς αναθεωρητές , οξύνθηκε ειδικότερα την περίοδο κατά την οποία επιλέχτηκαν ως διαχειριστική δυνατότητα του ελληνικού καπιταλισμού.

Ήμασταν από εκείνους που συνεχώς τονίζαμε στην εργατική τάξη και στο ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα τους κινδύνους που καιροφυλακτούσαν, αν παρασύρονταν από τα παραμύθια των αριστερών διαχειριστών· το πόσο κερδίζει η αστική τάξη της χώρας, η καπιταλιστική εξουσία, όταν έστω κι ένας εργάτης σκέφτεται ότι η θέση του στον μηχανισμό εκμετάλλευσης μπορεί να αλλάξει από τα πάνω.

Προσπαθήσαμε να καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο την σοσιαλδημοκρατική πολιτική, αλλά και τους καλοθελητές δορυφόρους της (οι οποίοι δεν ήταν και λίγοι, όπως αποδείχτηκε μέσα στις γραμμές του ευρύτερου ριζοσπαστισμού).

Μέσα σε μια σκληρή ιδεολογική διαπάλη και με πενιχρά μέσα απέναντι στις υλικές δυνατότητες των  σοσιαλδημοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθήσαμε να αντιπαλέψουμε τους αριστερούς αναθεωρητές, τους ρεφορμιστές και τις σοσιαλδημοκρατικές τους αντιλήψεις.

Διακινήσαμε πλατιά τα κείμενα μας και τα επικοινωνήσαμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα προλεταριακά στοιχεία. Τα μοιράσαμε στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς και σε λαϊκές γειτονιές, σε χώρους νεολαίας και κινηματικά εδάφη, όπου υπήρχε εργατική τάξη, όπου υπήρχε διάθεση για αγώνα.

Προσπαθήσαμε μέσα από αυτά να ανοίξουμε συζητήσεις που να βάζουν στο κέντρο τους, την ταξική πάλη και την πάλη γραμμών εντός της.
Υπερασπιστήκαμε την αντικαπιταλιστική γραμμή απέναντι σε αυτούς που τελικά θέλησαν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τον ελληνικό καπιταλισμό «από αριστερά».

Αυτή η έκδοση αφιερώνεται στον σύντροφο μας Λουκά Μ. (Fouk) που συνέβαλε στην πολιτική ωρίμανση και συγκρότησή μας, καθώς και στην 1η συνδιάσκεψη των συλλογικοτήτων μας που καθόρισε τον αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό-ταξικό μας προσανατολισμό.

Ο σύντροφος Λουκάς έφυγε από κοντά μας πριν από τέσσερα χρόνια αλλά η πολιτική του παρακαταθήκη παραμένει πυξίδα στην πορεία μας.

Περιοδικό Βίδα- Blogspot Prolet Connect
Αθήνα, Μάης 2018

7 σχόλια:

  1. Συντροφισσες κ συντροφοι,πολυ ενδιαφερουσα θεματολογια βρισκω αυτη της καινουργιας σας εκδοσης.παρολα αυτα,σαν ατομικη προσωπικοτητα,θα ηθελα να τονισω πως δυστυχως θα χαιρομουν πολυ αν το μονο προβλημα της "συγχρονης" αριστερας ηταν ο συριζα.Δεν θελω να αναλυσω περαιτερω ή να ονοματισω ντε κ καλα,αντιθετως ο μονος λογος που σχολιαζω ειναι να μην πεσουμε στην παγιδα που επεσε το ευρυτερο ανταγωνιστικο κινημα με τον συριζα.η εξουσια αδερφια ειναι δυνατος αντιπαλος,ειτε μεσα μας,ειτε στην κοινωνια που ζουμε.Πολλες κ πολλους τους αλλαξε αρδην.Πολλες κ πολλοι χρησιμοποιησαν την εννοια αριστερα στο παρελθον,για να αναδειξουν μετα τα κυριαρχικα τους καταλοιπα.Πολλες κ πολλοι χρησιμοποιησαν την αριστερα για να εκμεταλευτουν την δυναμη κ τον αγωνα της εργατικης ταξης.Μνημη εναντια στη ληθη.Μνημη εναντια στα προηγουμενα λαθη.Καλοπροαιρετα κ παντα συντροφικα,Μέρος τζουνιορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα κρατησω απο τον μερος τζουνιορ το ".Μνημη εναντια στη ληθη.Μνημη εναντια στα προηγουμενα λαθη." για την εργατική τάξη αυτή μπορεί να είναι και η διέξοδος, ετσι θα βγουν και τα καταλληλα συμπερασματα πάλης! Μπράβο και στις δύο συλλογικοτητες, που παρά τους ταξικους συσχετισμούς συνεχίζουν να επεξεργάζονται ζητήματα απο ταξική σκοπιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. που το βρισκουμε για οποιον ενδιαφερεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαινεται ενδιαφερον αν κρινω απο την εισαγωγη... σε ποιους χωρους το βρισκουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε νομίζω πως αν στείλεις στα @mail που έχει η ανάρτηση πάνω πάνω, θα συνεννοηθείς!

      Διαγραφή
  5. Θα βρίσκεται σε πολιτικούς χώρους και ταξικά σωματεία. Θα κυκλοφορεί σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή