Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ολοκληρώθηκαν τα μοιράσματα του Δελτίου #4 της Βίδας για το Γυναικείο ζήτημα

Από τη συμμετοχή της Βίδας στην κινητοποίηση στο πλαίσιο της
Πανελλαδικής μέρας δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη

Τον Ιούνη του 2022 κυκλοφόρησε το τεύχος #4 ως συνέχεια της καμπάνιας της Βίδας για το Γυναίκειο Ζήτημα. Τυπώθηκαν 1.000 αντίτυπα και μοιράστηκαν κατά κύριο λόγο σε γυναίκες σε συγκεντρώσεις- κινητοποιήσεις, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ, χώρους δουλειάς.

Στο Δελτίο #4 περιλαμβάνονται τα παρακάτω κείμενα, που έχουν δημοσιευθεί και στο Prolet connect:

Δράμα: Ακόμη μία δολοφονημένη

100.000.000 πρόσφυγες

Δεν είμαστε όλες μαζί...

Να μη γίνουν τα σχολεία και οι πλατείες αρένες κανίβαλων

74 χρόνια οι Σιωνιστές δολοφονούν

Το Δελτίο μοιράστηκε σε συναυλίες στην Τεχνόπολη στο Γκάζι ( 5 και 16/6), στο φεμινιστικό φεστιβάλ Ηλιούπολης (18/6), στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην πανεπιστημιούπολη (3/7), στην κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής μέρας δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη (4/7) και στη συναυλία αλληλεγγύης για τον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στην πανεπιστημιούπολη (24/7).

Για ακόμη μια φορά τα μοιράσματα πραγματοποιήθηκαν εν μέσω μιας ασφυκτικής κατάστασης για την κοινωνία, με τις γυναικοκτονίες να συνεχίζονται, τον βιαστή της Γεωργίας Μπίκα να απαλλάσσεται, τον Δημήτρη Λιγνάδη να κρίνεται ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων αλλά να αφήνεται ελεύθερος έως το εφετείο, αλλά και την άγρια καταστολή που βίωσαν όσες και όσοι βρέθηκαν στην πορεία κατά των βιασμών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει τόσο πιο πολύ αυτό το σάπιο σύστημα θα μας δείχνει τα δόντια του με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι και ο διάχυτος σεξισμός που θα βρίσκει τις προοδευτικές γυναίκες και ανθρώπους απέναντί του.

Η προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το Γυναικείο Ζήτημα αγκαλιάστηκε για ακόμη μία φορά, όπου και αν μοιράστηκε το δελτίο δίνοντάς μας θάρρος να συνεχίσουμε την έκδοσή του. Για να μπορεί, όμως, να συνεχίσει να μοιράζεται το υλικό της Βίδας πλατιά και χωρίς αντίτιμο χρειάζεται την οικονομική στήριξη φίλων, συντροφισσών και συντρόφων. Η οικονομική και υλική στήριξη είναι αναγκαία για να μπορεί το υλικό να φτάνει σε όσα περισσότερα χέρια εργατών-εργατριών και εργαζόμενης νεολαίας.

Διαβάστε ακόμα:

Κυκλοφορεί το Δελτίο #4 για το Γυναικείο Ζήτημα

Ολοκληρώθηκε η χειμερινή καμπάνια της Βίδας για το Γυναικείο Ζήτημα

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια της Βίδας για το Γυναικείο ζήτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου