Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Κείμενο του Μουσικού Εργαστηρίου φυλακών Κορυδαλλού

Ως Βίδα στηρίζουμε εμπράκτως, από τη γέννησή του, το Μουσικό Εργαστήρι των φυλακών Κορυδαλλού. Στεκόμαστε και με αυτόν τον τρόπο δίπλα στους αγώνες των κρατουμένων. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση από το Μουσικό Εργαστήρι των φυλακών Κορυδαλλού μετά και την ακυρωτική απόφαση από το εφετείο Λαμίας για το δίκαιο αίτημα του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

***

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5/2022, διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμά του για την υφ' όρον αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει τα 3/5 της επιβληθείσας ποινής. Δεν είναι η πρώτη φορά που ως μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου των φυλακών Κορυδαλλού έχουμε έρθει αντιμέτωποι με παραβίαση των νόμων από μεριάς θεσμικών οργάνων της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά δικαιώματα των κρατουμένων, και δε μας κάνει καμία έκπληξη που αυτές οι παραβιάσεις αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων- με σαφή διαχωριστικό παράγοντα την τάξη στην οποία ανήκουν και, καθώς φαίνεται, την ιδεολογία τους.

Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, επιβεβαιώνοντας αυτόν το διαχωρισμό, απέρριψε εκ νέου την αίτηση του Γιάννη Μιχαηλίδη για τη νόμιμη αποφυλάκισή του, παρά τις εκκλήσεις της γιατρού του για την οριακή κατάσταση της υγείας του.

Ως Μουσικό Εργαστήρι των φυλακών Κορυδαλλού, ως άνθρωποι που ζούμε τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες ακραίας καταπίεσης, διαστρέβλωσης, εξαπάτησης, καταστροφής και ανασφάλειας, απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου όπως προβλέπεται και πάντα θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των κρατουμένων- αν και κάποιοι δε χρειάζονται τη δική μας αλληλεγγύη, οι θέσεις τους στην κοινωνία τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες όποτε χρειαστεί, ακόμα κι όταν δεν το δικαιούνται...

Στηρίζουμε τον αγώνα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την άμεση αποφυλάκισή του, όπως ο νόμος ορίζει.

«Και τέλος, γνωρίζοντας ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο αυτή η απεργία να είναι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μου, επιθυμώ να του δώσω ακριβώς αυτή τη διάσταση η οποία με εκφράζει συνολικά:

Ο αγώνας για την ελευθερία ενός, αγώνας για την ελευθερία όλων…»

Γιάννης Μιχαηλίδης, 23/05/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου