Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Επίθεση σε εργοστάσιο που προμηθεύει drones στον Ισραηλινό στρατό

Την Τρίτη 23/02/2021, μέλη της ομάδας Παλαιστινιακή Δράση εφόρμησαν στο εργοστάσιο UAV Engines, θυγατρική της εταιρείας Elbit Systems, στο Λίχφιλντ στην Κεντρική Αγγλία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει εξαρτήματα για Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (drones) που χρησιμοποιούνται απ’ τον Ισραηλινό Στρατό για τις επιθέσεις ενάντια σε Παλαιστίνιους. Οι ακτιβιστές, αφού κλείδωσαν την μπροστινή πύλη, ανέβηκαν στην ταράτσα, περιέλουσαν το κτίριο με πολλά λίτρα κόκκινης μπογιάς και με βαριοπούλες έσπασαν τα παράθυρα.

Το εν λόγω εργοστάσιο στην Αγγλία έχει γίνει κι άλλες φορές στόχος των ακτιβιστών αλληλέγγυων με την Παλαιστίνη, όπως τον περασμένο Σεπτέμβρη όπου είχε καταληφθεί για 3 μέρες και προκλήθηκαν φθορές ύψους 145,000 λιρών.

Η εταιρεία Elbit Systems είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία κατασκευής όπλων του Ισραήλ. Εμπλέκεται σε πολλά προγράμματα, από drones και συστήματα ελέγχου, επικοινωνίας και γεωεντοπισμού μέχρι αναβάθμιση στρατιωτικών πλατφορμών, αναπτύσσοντας διάφορες τεχνολογίες σχετικά με την «άμυνα», την εσωτερική ασφάλεια κλπ. Παρέχει το 85% των drones που χρησιμοποιεί ο Ισραηλινός Στρατός και μηχανήματα από το εργοστάσιο στο Λίχφιλντ τροφοδοτούν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Hermes 450.

Τα drones της Elbit χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην 51μερη επίθεση ενάντια στη Γάζα το 2014, όπου δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 2.200 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και 551 παιδιά. 

Τον Ιανουάριο του 2021, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας χάρισε στην εταιρεία συμβόλαιο 102 εκατομμυρίων λιρών για νέες τεχνολογίες παρακολούθησης -σύστημα «αισθητήρα-σκοπευτή»- το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να εντοπίζουν και να σκοπεύουν στόχους σε δευτερόλεπτα.

Μέλος της Παλαιστινιακής Δράσης δήλωσε: «Επιστρέψαμε. Κι αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σ’ όλους τους ανήθικους κερδοσκόπους του πολέμου και τους δράστες των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μέχρι η θανατηφόρα αλυσίδα των εργοστασίων όπλων της Elbit να φύγει απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μάζεμα υπογραφών και οι διαδηλώσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, επομένως είναι ηθική μας υποχρέωση να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να χρησιμοποιήσουμε άμεση δράση προκειμένου να κλείσουν τα εργοστάσια του θανάτου.»

Εμείς από τη μεριά μας, ως αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό, μόνο χαρά και αισιοδοξία παίρνουμε μέσα από τέτοιες ενέργειες. Ενέργειες που υπενθυμίζουν σε όλους πως το παλαιστινιακό ζήτημα παραμένει ανοιχτό και οι λογαριασμοί των φονιάδων σιωνιστών και των κάθε λογής πλουτοκρατών, απλήρωτοι.

Μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου