Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο στην εκπαίδευση συνοδεύεται από καταστολή

Χιλιάδες ήταν αυτοί και αυτές που διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας (και σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα), λίγο πριν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη βουλή το νέο νομοσχέδιο «Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη».

Ένα νομοσχέδιο που θέλει να μπάσει ακόμα περισσότερο την «ιδιωτική πρωτοβουλία» στα πανεπιστήμια και να εισάγει τελικά στις σχολές την τρομοκρατία, με έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό που ονομάζουν «πανεπιστημιακή αστυνομία».

Οι χιλιάδες διαδηλωτές χτυπήθηκαν τελικά (όπως γίνεται τελευταία σε κάθε διαδήλωση και συγκέντρωση) από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους . Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο Σύνταγμα με χημικά, ενώ στα Προπύλαια- και προς τη λήξη του συλλαλητηρίου- η συμμορία της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκε αγρία και «τυφλά» σε όσες και όσους βρεθήκαν μπροστά τους, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές.

Τα «αντιδημοκρατικά φαινόμενα» που ευαγγελίζονται οι αστοί για να χτυπήσουν τον λαό είναι η δικιά τους ταξική βία που στοχεύει τους εκμεταλλευόμενους.

Σε μια περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και μιας πανδημίας που χτυπάει το ανθρώπινο είδος, η αστική διαχείριση εστιάζει στην τρομοκρατία και τον φόβο που θέλει να σπείρει σε αυτούς και αυτές που τσακίζονται από το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, ενώ παράλληλα θεσμοθετούν χτυπώντας κεκτημένα δεκαετιών που έχουν κερδηθεί με αίμα.

Η επίθεση στην εργατική τάξη και στη νεολαία της δεν θα περάσει.

Ο εργαζόμενος λαός και τα προοδευτικά τμήματα της κοινωνίας θα βρουν τον τρόπο να αμυνθούν στην καπιταλιστική μηχανή.

Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου