Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Το κράτος «δικαίου» εκδικείται

Σήμερα (20/2), ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 44η ημέρα απεργίας πείνας, νοσηλευόμενος πλέον στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Κάθε μέρα που περνάει η ζωή του βρίσκεται όλο και περισσότερο σε  κίνδυνο. Για πάνω από 18 χρόνια πολιτικός κρατούμενος, ο Δ. Κουφοντίνας, το μόνο που απαίτησε- και για αυτό το λόγο ξεκίνησε την απεργία πείνας- είναι η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, βάσει νόμου της αστικής «δημοκρατίας».

Κάθε συγκέντρωση αλληλεγγύης που γίνεται για την δικαίωση του αιτήματός του και ξεκάθαρα πλέον για την υπεράσπιση της ζωής του Δ. Κουφοντίνα χτυπιέται από το αστικό κράτος με όλο τον μηχανισμό καταστολής. Αυτό συνέβη και στην χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου τελικά υπήρξαν και 4 συλληφθέντες.

Σήμερα, 120 περίπου «φωνακλάδες» προχώρησαν σε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Μετά το τέλος της παρέμβασης η αστυνομία καταδίωξε τον κόσμο και αφού τους εγκλώβισαν στον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου τους προσήγαγαν και συνωστισμένους, εν μέσω πανδημίας, τους μετέφεραν τελικά στην Πέτρου Ράλλη.

Δεν πέρασε πολύ ώρα από την ακόμα μια φορά κατασταλτική επιχείρηση και η Ν.Δ. πήρε την πολιτική απόφαση να βγάλει ανακοίνωση για την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της γραφεία. Δεν μπορούμε παρά να την δημοσιεύσουμε ως έχει, έτσι ώστε κάθε προοδευτικός άνθρωπος τούτου του τόπου να καταλάβει τις «αξίες» των αστών διαχειριστών που εγκληματούν σε όλα τα πεδία:

«Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:

• Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.

• Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει “καμία δήλωση μετάνοιας” απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.

• Όσο για το σλόγκαν πως “το κράτος δολοφονεί” θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων».

Αν νομίζουν αυτοί ή και όποιοι άλλοι, πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης πως «κουνώντας το δάχτυλο» στα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας, πως με «αγριάδες» και καταστολή θα επιβάλλουν την ταξική ειρήνη κάνουν μεγάλο λάθος. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και για αυτό ο εργαζόμενος λαός και η εργατική τάξη βρίσκονται στο στόχαστρο των αστών· για να σώσουν το βάρβαρο και δολοφονικό σύστημά τους. Γελιούνται οικτρά αν νομίζουν πως δεν θα βρουν αντιστάσεις.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. (και με αυτή την ανακοίνωση), όπως και τα καθεστωτικά παπαγαλάκια, στοχοποιούν και τον ίδιο τον πολιτικό κρατούμενο, αλλά και την αλληλεγγύη που εκφράζεται στο πρόσωπό του, προετοιμάζοντας το έδαφος για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Τη στιγμή που κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει παρθεί για τον δολοφονικό ιό, τη στιγμή που οι ΜΕΘ όσο πάνε και λιγοστεύουν σε ένα σύστημα υγείας διαλυμένο από αυτά τα παράσιτα, με τους «μη έχοντες» να αφήνονται στην τύχη τους, μας λένε πως κάνουν και χάρη στον Κουφοντίνα που βρίσκεται, με δικιά τους ευθύνη, σε ΜΕΘ.

Την ευθύνη λοιπόν για ότι συμβεί στον Δ. Κουφοντίνα την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων/συλληφθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου