Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Στο δρόμο θα σπάσει ο τρόμος

43η ημέρα απεργία πείνας

Τα ΜΑΤ της «δημοκρατίας» χτύπησαν για άλλη μια φορά την καλεσμένη συγκέντρωση από την Συνέλευση Αλληλεγγύης (στα πλαίσια της 5ης πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα).

Οι γύρω δρόμοι του ευρύτερου κέντρου, πριν τις 18:00 που ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση, ήταν για άλλη μια φορά σπαρμένη από όλων των ειδών τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με το που άνοιξε το πανό της Συνέλευσης Αλληλεγγύης οι αστυνομικοί χτύπησαν σε δύο σημεία τους συγκεντρωμένους επί της Πανεπιστημίου. Ο κόσμος συγκροτήθηκε χωρίς να υποχωρήσει σε αλυσίδα. Τα ΜΑΤ χτύπησαν με γκλομπιές και κρότου λάμψης. Ο κόσμος αμυνόταν και συγκροτημένα κατέβαινε προς την Ομόνοια. Τα ΜΑΤ χτυπούσαν κόσμο για άλλη μια φορά με ιδιαίτερο μένος, ενώ δεν σταμάτησαν να βρίζουν χυδαία τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, θυμίζοντας για άλλη μια φορά αγέλη...

Έγιναν εφτά προσαγωγές. Όπως αναλύουν οι αστοί και τα παπαγαλάκια τους την πραγματικότητα έτσι την αναλύουμε και μεις και θα ξαναγράψουμε:   

Οι ταξικές αντιθέσεις είναι οξυμένες και οι λαϊκές μάζες βλέπουν μέρα με τη μέρα τη ζωή τους να χειροτερεύει. Το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης δεν έχει χαριστεί· έχει κερδηθεί με αγώνες που ξεκινάνε από την ίδρυση κιόλας του ελληνικού κράτους. Κανείς δεν θα το αφαιρέσει με το «έτσι θέλω» από το λαό μας. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα.

Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου