Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Αλληλεγγύη στην απεργία (23/2) των εργαζομένων στην Υγεία

                                                                   ΒΑΕ τώρα στους Υγειονομικούς

Από παλιότερη κινητοποίηση των Υγειονομικών

Ένας χρόνος έχει περάσει από την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19 και στη χώρα μας και η διαχείριση από το κράτος του κεφαλαίου συνεχίζει να είναι άκρως εγκληματική για τον λαό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας τσακισμένο ήδη από τα προηγούμενα χρόνια δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει απέναντι στον θανατηφόρο ιό, υποστελεχωμένο όπως είναι και χωρίς τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα πάνω από 6000 νεκροί.

Οι γιατροί χτύπησαν, από την αρχή ακόμα της πανδημίας, το καμπανάκι του κινδύνου για την υγεία του λαού απαιτώντας μια σειρά από μέτρα όπως:

  • Προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
  • Αύξηση των κλινών ΜΕΘ
  • Άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Επίταξη χωρίς όρους των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών
  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα (ΒΑΕ)

Αντ΄αυτού η σημερινή κυβέρνηση που διαχειρίζεται την πανδημία αρκείται στην πλαστή ηρωοποίηση των γιατρών, μεταφέρει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο το νοσηλευτικό προσωπικό, δίνει μάτσο τα λεφτά στους μεγάλους ιδιώτες της υγείας, προωθεί τον εθελοντισμό και έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, με αποτέλεσμα σοβαρά χειρουργεία να μένουν πίσω.

Οι υγειονομικοί που βγήκαν μπροστά στον αγώνα για την υγεία του λαού βρέθηκαν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ και σύρθηκαν στα δικαστήρια.

Στις 23 Φλεβάρη τα σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προχωράνε σε απεργία βάζοντας και σήμερα τα παραπάνω αιτήματα. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη.

Η διαχείριση της πανδημίας να γίνει πεδίο ταξικής αντιπαράθεσης

περιοδικό Βίδα (Γ΄περίοδος)

Prolet connect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου