Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Εκατοντάδες υψωμένες γροθιές αλληλεγγύης

50ή μέρα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σήμερα (26/2) στην 50ή ημέρα απεργίας πείνας και στη 5η ημέρα απεργίας δίψας. Η ζωή- του πάνω από 18 χρόνια πολιτικού κρατούμενου- κρέμεται πλέον από μια κλωστή, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την αστική τάξη της χώρας.

Σήμερα, η καλεσμένη συγκέντρωση-πορεία από την Συνέλευση Αλληλεγγύης (7η πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δ.Κ.) χτυπήθηκε- όπως κάθε φορά- από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους. Οι συγκεντρωμένοι αμύνθηκαν αποκρούοντας την επικίνδυνη επίθεση των ΜΑΤ στις σκάλες του Μετρό της Ομόνοιας. Δεν υπήρξε πανικός παρά το άδειασμα χημικών πάνω στο πλήθος. Ο κόσμος κράτησε με ευθύνη και συντροφικότητα, τσαλακώνοντας ακόμα μια φορά το κλίμα τρόμου και αστυνομοκρατίας στο κέντρο της πόλης.

Η σιωπή που όλος ο κρατικός μηχανισμός θέλει να επιβάλλει, πέφτει στο κενό. Οι φωνές και οι κινήσεις αλληλεγγύης για την δικαίωση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα και την υπεράσπιση πλέον της ίδιας του της ζωής όλο και πληθαίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό φάνηκε εξ’ άλλου και στην σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Γελιούνται οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου αν νομίζουν πως με καταστολή, βασανιστήρια και διώξεις θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου