Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Σκλαβενίτης: Νεκρός εργαζόμενος από Covid-19

Από παρέμβασή μας στην απεργία (26/11)
σε κατάστημα Σκλαβενίτη

Η εργατική τάξη θρηνεί άλλον έναν εργαζόμενο νεκρό από τον δολοφονικό ιό. Ο 48χρονος εργαζόμενος δούλευε σε κατάστημα του Σκλαβενίτη στον Πειραιά. Από τα στοιχεία που πήραμε από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και σε αυτήν την περίπτωση η εργοδοσία και το κράτος παίζουν κρυφτούλι με τους ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όλοι δήθεν ψάχνουν όλους και τελικά… το κατάστημα παραμένει ανοικτό χωρίς να ενημερώνει εργαζόμενους-προμηθευτές-πελάτες για την τραγική εξέλιξη με το θάνατο του εργαζόμενου. Θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι στο κατάστημα.

Όλα αυτά την ώρα που ο ιός θερίζει πραγματικά παντού στον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας. Το κράτος έχει χάσει τη μπάλα σε επίπεδο ιχνηλάτησης, μιας και είναι υπεύθυνο για το ότι κρατά με «νύχια και με δόντια» ανοικτά τα εκκολαπτήρια του ιού, τα οποία είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που συνεχίζουν να ρουφάνε την υπεραξία με το μπουρί της σόμπας ενάντια στην υγεία των εργαζομένων.

Αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και δεν παλέψουμε ενάντια στην ανεύθυνη, εγκληματική και επικίνδυνη έκθεσή μας στον ιό, έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολύ χειρότερα φαινόμενα.

Εμείς στις παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς λέμε να ζητάνε οι εργαζόμενοι, ακόμα και ανώνυμα, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στο χώρο δουλειάς τους και να πιέζουν για θωράκιση της υγείας τους πληρωμένη από τους εργοδότες. Η οργανωμένη εργατική τάξη πρέπει με κάθε τρόπο να εμφανίζεται και να προπαγανδίζει την ταξική ενότητα, προωθώντας σε συνθήκες πανδημίας πρώτα και κύρια την υγεία των εργαζομένων.

Σε συνθήκες πανδημίας θα λέμε:

Να γίνει η διαχείριση της πανδημίας πεδίο ταξικής αντιπαράθεσης

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

Διαβάστε ακόμα:

Lockdown και πρωτόκολλα δημόσιας υγείας από τα... Leroy Merlin

Εμποροϋπάλληλοι: εκτεθειμένοι στον ιό και στην ασυδοσία των αφεντικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου