Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ένας χρόνος μετά… Καθήκον μας η Διεθνιστική αλληλεγγύη

Σαν σήμερα (3 Απρίλη), πριν από ένα χρόνο, η Helin Bölek 28 χρονών, έπεσε μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας. Ο χαμός της τραγουδίστριας της μουσικής κόκκινης κολεκτίβας Grup Yorum ήταν η πρώτη απώλεια σε αυτόν τον συνταρακτικό αγώνα που διεξήχθη την περσινή χρονιά στην Τουρκία. Ακολούθησαν οι Mustafa Kocak, Ibrahim Gökçek και τέλος η Ebru Timtik. Όλοι τους αγωνιστές και αγωνίστριες του Λαϊκού Mετώπου που υπηρετήσαν την εργατική τάξη και τους σκοπούς της, σε διάφορα πόστα, ως καλλιτέχνες, δικηγόροι κοκ.

Η 3 του Απρίλη σηματοδοτεί συγχρόνως ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο.

Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της - παρά το πρώτο σοκ από το μέγεθος της βαρβαρότητας που επέδειξε και επιδεικνύει η τούρκικη αστική τάξη προς τους εχθρούς της - σήκωσαν στις πλάτες τους την διεθνιστική αλληλεγγύη.

Πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, κομμουνιστικές ομάδες και αντιιμπεριαλιστικές κινήσεις αντέδρασαν με πορείες, συγκεντρώσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες και δράσεις. Στον αγώνα της αντιπληροφόρησης τάχθηκαν επίσης καλλιτεχνικά σωματεία και εργατικά συνδικάτα. Στη χώρα μας, μουσικοί και καλλιτέχνες παρενέβησαν με την δημιουργία στρατευμένων μορφών έκφρασης, οι οποίες ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα.

Σταθερά και σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και μεγάλες πορείες και φυσικά η συγκλονιστική διεθνιστική συναυλία που διεξήχθη στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Όλα αυτά επέδειξαν τα αντανακλαστικά που μπορούν και πρέπει να έχουν οι λαοί της περιοχής.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη δεν έχει σταματήσει, αντιθέτως συνεχίζεται ακόμα πιο έντονα. Πρόσφατα, πολύς κόσμος συνειδητοποίησε ότι η βαρβαρότητα και ο «παραλογισμός», ως αντίδραση της αστικής τάξης, είναι μονόδρομος για να τιθασεύσουν τις μάζες που ασφυκτιούν. Το παράδειγμα των διώξεων και της φυλάκισης του κομμουνιστή Πάμπλο Χασέλ και η επαπειλούμενη εφαρμογή του «καλλιτεχνικού τρομονόμου» στην Ελλάδα, η οριακή κατάσταση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα πριν λίγο καιρό, η αντεργατική και αντισυνδικαλιστική λαίλαπα που έρχεται, η αστυνομική βία, είναι η βαρβαρότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι σε κάθε πεδίο της ζωής.

Και θα την αντιμετωπίσουμε, γιατί στο δίλλημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» η οργανωμένη εργατική τάξη έχει απαντήσει και αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που οι κόκκινες σημαίες θα ανεμίσουν πάνω στα συντρίμμια του καπιταλισμού.

Στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές στην Τουρκία

Φίλοι οι γείτονες λαοί – Εχθρός ο ιμπεριαλισμός

Διαβάστε ακόμα:

Άγγελοι

Θράσος χωρίς όρια...

Ένα τραγούδι για την Helin Bölek


Για την Helin


Μια διεθνιστική συνάντηση με μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum

1 σχόλιο:

  1. Ψηλά τις κόκκινες σημαίες

    Για την εργατική εξουσία και τον Κομμουνισμό

    https://www.youtube.com/watch?v=rJI9y74KhUg

    σφυριδρεπανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή