Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Εργοδοτικά εγκλήματα από αρχές Γενάρη μέχρι τέλος Απρίλη 2021

                                                     Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος

Πανό εργαζομένων για τους 3 νεκρούς εργάτες
στην Ερέτρια της Εύβοιας

Παρακάτω δημοσιεύουμε μια ακόμα προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές του έτους μέχρι τέλος Απρίλη του 2021. Στην παρακάτω λίστα δεν έχουν καταγραφεί οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που έχουν νοσήσει και χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, μέσα στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

          Η εργατική τάξη πρέπει να ζήσει. Ο καπιταλισμός να πεθάνει.

                                                           ***

2/1 39χρονος αλιεργάτης έχασε τη ζωή του στα Καρδάμυλα της Χίου, όταν κατά τη διάρκεια ανέλκυσης αλιευτικών εργαλείων από τη θάλασσα, τραυματίστηκε στα άκρα και στο κρανίο.

2/1 38χρονος μηχανικός, μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «Κνωσσός Παλλάς» που βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών.

7/1 53χρονος εργάτης καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας έχασε τη ζωή του, όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε ανετράπη, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει.

17/1 Εργαζόμενος ως ντελιβεράς στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του, υπέστη κατάγματα και στα δυο του πόδια.

25/1 21χρονος εργάτης έκοψε δάχτυλα και στα δύο του χέρια, σε ένα από τα εργοστάσια στη ΒΙΠΕ στο Ν. Λάρισας.

25/1 Εργαζόμενος στην τεχνική υπηρεσία στο ιδιωτικό νοσοκομείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας.

28/1 46χρονος οικοδόμος μαρμαράς, έχασε τη ζωή του, έπειτα από πτώση στο φρεάτιο ασανσέρ σε ανεγειρόμενη οικοδομή στη Βάρκιζα.

28/1 Εργάτης τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια εργασιών σε μαγαζί στον Άλιμο.

29/1 Κατά τη διάρκεια εργασιών θερμοπρόσοψης σε έργο στο Ίλιον, δύο οικοδόμοι βρέθηκαν στο κενό από τον 1ο όροφο. Ο ένας σκοτώθηκε και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά στη λεκάνη.

29/1 Εργάτης στην Κέρκυρα έπεσε από μεγάλο ύψος, κατά τη διάρκεια εργασιών σε κατάστημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα.

5/2 Εργαζόμενος διανομέας στη Μεσσηνία τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας.

6/2 23χρονος ναυτεργάτης, μέλος πληρώματος του Δ/Ξ-Ο/Γ πλοίου «ΕΚΟ 2», τραυματίστηκε λόγω πτώσης από κλίμακα του μηχανοστασίου στην Τήνο.

7/2 Δύο Διανομείς της εταιρείας «e-food» στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκαν εν ώρα εργασίας. Ο ένας από τους δύο χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

15/2 65χρονος εργαζόμενος σε ιχθυοκαλλιέργεια στη νησίδα Τρίκερι Ύδρας βρέθηκε νεκρός από το λιμενικό. Είχε προηγηθεί η πτώση του στη Θάλασσα.

15/2 Εργολαβικός εργαζόμενος στις καταμετρήσεις ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού, έπειτα από πτώση του σε ολισθηρό δρόμο.

15/2  Υπάλληλος καταμέτρησης παροχών ρεύματος τραυματίστηκε στο πόδι, έπειτα από επίθεση σκύλου έξω από αποθήκη στην Πάτρα.

15/2 Διανομέας στην Κομοτηνή τράκαρε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

18/2 Διανομέας φαγητού στη Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας.

25/2 Εργαζόμενος, ως χειριστής βερνικωτικής μηχανής, στην εταιρεία «Μόρνος» στη Θήβα τραυματίστηκε στα πλευρά και στον μηρό.

26/2 Εργαζόμενος, ως χειριστής της μηχανής «LAMINATOR», στην εταιρεία «Μόρνος» στη Θήβα τραυματίστηκε στο δάχτυλο.

27/2 19χρονος ντελιβεράς στη Ραφήνα έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

1/3 Εργαζόμενη, συνοδός απορριμματοφόρου, του Δήμου Βόλου έπαθε κρίση πανικού και λιποθύμησε όταν ανέβηκε στο «πατάρι» του οχήματος.

2/3 58χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μάρμαρα σε επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων στην Πάτρα.

2/3 66χρονος εργάτης σε μονάδα Βιομηχανικής Ζώνης στην Πάτρα, σκοτώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, έσπασε ιμάντας, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος.

3/3 Εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ως συνοδός απορριμματοφόρου, λιποθύμησε εν ώρα εργασίας.

3/3 50χρονος εργαζόμενος στο εργοτάξιο κατασκευής του φράχτη στο ύψος του Πόρου Φερρών, τραυματίστηκε, όταν χτυπήθηκε από μπετονιέρα που ανετράπη.

12/3 Εργαζόμενος της εταιρείας «Παπαδόπουλος», στο εργοστάσιο της Αθήνας, υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλου, όταν πιάστηκε σε μηχανή.

15/3 Εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού έπεσε από απορριμματοφόρο την ώρα που βρισκόταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα να υποστεί αιμάτωμα στο κεφάλι.

24/3 Εργαζόμενη τραυματίστηκε, όταν έπεσε από ύψος πάνω σε ντέξιον στις αποθήκες της εταιρείας «CELESTINO».

27/3 Ντελιβεράς της «Wolt» τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Κυψέλη.

1/4 45, 54 και 57 ετών ήταν οι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, στο Γυμνό της Ερέτριας στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης σε δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Ένας ακόμα εργάτης τραυματίστηκε. Όλοι οι εργάτες ήταν εργαζόμενοι στην εταιρεία «Περικλής ΑΤΕ», υπεργολάβος του «ΑΚΤΩΡΑ».

6/4 Εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα στα έργα επέκτασης της Drapa Chemie – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στον Ασπρόπυργο.

8/4 54χρονος εργάτης σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας έχασε τη ζωή του. Συνάδελφοί του τον βρήκαν σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο οχήματα ψυγεία.

8/4 Εργαζόμενος ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο, όταν πιάστηκε από μηχανή στο εργοστάσιο «ΚΑΓΙΑΣ» στην Πάτρα.

15/4 Εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ μέσω της εργολαβίας της «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ» έπεσε από ύψος 4 μέτρων και υπέστη κατάγματα σε πόδια και χέρια.

16/4 Δύο εργολαβικοί εργάτες της εταιρείας «MUEHLHAN Cyprus Ltd» έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Εργαζόντουσαν για έργο της ΔΕΗ στη 5η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

24/4 50χρονος εργάτης τραυματίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε ξενοδοχειακή μονάδα έπεσε μέσα σε φρεάτιο.

25/4 Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, ο ένας από αυτούς σοβαρά, κατά τη διάρκεια εγκατάστασης ενεργειακού τζακιού σε οικία στη Μήλο.

30/4 39χρονος εργάτης σε εργολαβικό συνεργείο έχασε τη ζωή του στην Κω, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών κλαδέματος έπεσε από ύψος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου