Κυριακή 23 Μαΐου 2021

πσσσς τι είπε…

Επιτέλους μια τίμια δήλωση από έναν εφοπλιστή που δικαιώνει όσα λέει εδώ και δεκαετίες το αντικαπιταλιστικό κίνημα. Τι είπε ο Λασκαρίδης και έπεσαν να τον φάνε;

«Αυτό που πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα.

Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Είπε την αλήθεια και τσαλάκωσε αυτά περί «πατριωτισμού» που οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι χρησιμοποιούν για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του πόπολου. Όπου υπάρχουν κέρδη εκεί πάει το κεφάλαιο. Εκεί επενδύει, εκεί ενισχύει, εκεί συνάπτει εμπορικές συμφωνίες. Αποχωρεί όταν τα κέρδη δεν εξασφαλίζονται. Βασικά πράγματα για την πολιτική οικονομία.

Ο Λασκαρίδης, που δεν είναι λενινιστής, με αυτή του την φράση δικαίωσε και την λενινιστική θεωρία για το κράτος. Έκανε καραπατάλι τις αστικοδημοκρατικές αυταπάτες των ρεφορμιστών αλλά και των κάθε είδους αναθεωρητών, που πέσαν να καταγγείλουν την κακή συμπεριφορά του εφοπλιστή απέναντι στο κράτος. Τι είναι το κράτος; Μηχανισμός για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το πολιτικό προσωπικό του (μαζί και ο πρωθυπουργός) είναι η υπαλληλία των καπιταλιστών. Υπάρχει αφεντικό που να μην έχει χεσμένους τους υπαλλήλους του;

«Στην πραγματικότητα εφόσον υπάρχει η ατομική ιδιοκτησία, το κράτος σας, και αν ήταν ρεπουμπλικανή δημοκρατία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μηχανή στα χέρια των καπιταλιστών για την καταπίεση των εργατών και όσο πιο ελεύθερο είναι το κράτος τόσο πιο καθαρά εκφράζεται αυτό»

ΛΕΝΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου