Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Δέκα χρόνια από την αντιφασιστική μάχη της VILLA AMALIAS

Δέκα χρόνια από την τριήμερη αντιφασιστική μάχη στην ιστορική κατάληψη της VILLA AMALIAS (10/11/12-5-2011) και την απόκρουση των φασιστών που είχαν την προστασία, συγκάλυψη και περιφρούρηση των ΜΑΤ αναδημοσιεύουμε κείμενό μας από τη Βίδα τ.χ 22 (Μάης 2016). 

VILLAGRAD

Δεν υπάρχει αντιφασίστας που όταν περνάει από την διασταύρωση Αχαρνών και Χέυδεν να μην θυμάται την ήττα που υπέστησαν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. και διάφορα άλλα φασιστοειδή. Όταν επί τρείς μέρες (10,11,12/5/2011) εφορμούσαν με την συνοδεία και την πλήρη συγκάλυψη των ΜΑΤ εναντίον της κατάληψης Villa Amalias αλλά και μεταναστών στους γύρω δρόμους.

Ήταν τότε που δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι ατσαλώθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτής της 3μερης μάχης. Τότε που η λέξη Σύντροφος λεγόταν με δάκρυα στα μάτια από τα δακρυγόνα και την οργή, τότε που εκατοντάδες σύντροφοι σαν ένα σώμα χτυπιόνταν με το φασιστικό τέρας.

Παρέες μεταναστών με ξύλα γύρω από την κατάληψη / δυό λόγια στα γρήγορα πριν τις επιθέσεις /  σφιξίματα χεριών/κόσμος στα παράθυρα… /  «Έρχονται»… / «Απάνω τους, σύντροφοι»/ μπουκάλια και πετροπόλεμος / κρότου λάμψης / παντού σπασμένα γιαλιά / Τραυματισμοί / «Πίσω κουφάλες» / Αγκαλιές στην Χέυδεν /  «Τους απωθήσαμε»... / Δεν θα περάσετε ποτέ…

Οδόφραγμα Φυλής και Χέυδεν / αδύνατη η προσέγγιση των φασιστών από Βικτώρια /  «έρχονται από Φυλής με τα ΜΑΤ»…  / φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες /  απερίγραπτες στιγμές πρωτοβουλίας και αυτενέργειας  / οι φασίστες τα χρειάζονται… /  βομβαρδισμένο τοπίο η Φυλής / «Απλώς δεν περνάτε» /  Ούτε από την Αχαρνών περνάνε /   οδόφραγμα είναι μια πελώρια αλυσίδα  αντιφασιστών  κατά μήκος του δρόμου έτοιμη για όλα…  / Εμπρός σύντροφοι!

Αυτά και τόσα άλλα έχουν περάσει πλέον στην ιστορία του αντιφασιστικού αγώνα, έχουν χαραχτεί βαθιά σε όσους και όσες βρέθηκαν στη Villa Amalias και στα γύρω τετράγωνα. Είναι τίτλος τιμής η παρουσία τους εκεί.

Από εκείνες τις μέρες πέρασαν 5 χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει.

Η υπεράσπιση της μαχόμενης αντιφασιστικής αντίληψης «εκείνων» των χρόνων στο σήμερα είναι καθήκον όλου εκείνου του «κινηματικού μωσαϊκού» που βρέθηκε και έπραξε με όλη του την δύναμη. Μόνο δυνατότερο μπορεί να βγει συνολικά το κίνημα άμα αξιοποιήσει τον πλούσιο σε εμπειρίες και διδάγματα αγώνα του. Ας αντιπαλέψουμε για μια ακόμη φορά αυτό που θέλουν να μας επιβάλλουν: την ηττοπάθεια.

Στην κινηματική μνήμη θα μείνει χαραγμένη εκείνη η μάχη που έδωσαν εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου