Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Μια σημαία «πέταξε»...

Αναγνώστης μας και περιπατητής στο Πεδίο του Άρεως μάς ενημέρωσε ότι στις 6/5 στο άγαλμα της Αθηνάς κυμάτιζαν τρείς σημαίες. Αυτές ήταν της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Το μνημείο στήθηκε ως ηρώο των πεσόντων στην Ελλάδα Βρετανών, Αυστραλών και Νεοζηλανδών στις μάχες 1941-45.

Τελειώνοντας τον περίπατο, στο δρόμο του γυρισμού, διαπίστωσε ότι έλλειπε η σημαία της Βρετανίας. Μας έστειλε το γεγονός μαζί με τη φωτογραφία για να μοιραστεί τη χαρά του μαζί μας και μήπως θα θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός για το λόγο ότι η σημαία των άγγλων ιμπεριαλιστών εξαφανίστηκε μέρα μεσημέρι από το πάρκο…

Αυτή η πόλη τελικά όσο και να προσπαθούν να την ευθυγραμμίσουν με τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών θα κουβαλά πάντα μέσα της την άρνηση… Ελπίζουμε το κατέβασμα της σημαίας (από όποιους ή όποιον) να έγινε με αντιιμπεριαλιστική διάθεση και ταξική μνήμη για όσα «καμώματα» έπραξαν οι άγγλοι ιμπεριαλιστές ενάντια στον λαό μας και το κομμουνιστικό κίνημα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Δίδαγμα; Όλα κατεβαίνουν αρκεί να το θέλουν οι λαοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου