Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

7 χρόνια χωρίς τον Λουκά Μ. (fouk)

Για τη Βίδα ο Μάης είναι ένας μήνας ενότητας, συντροφικότητας και στοχασμού. Αναπολώντας τη πορεία μας από τα μαθητικά μας χρόνια δεν λείπει από δίπλα μας ο αξέχαστος σύντροφός μας, φίλος και αδερφός μας Λουκάς Μ. (fouk). Ένας άνθρωπος με τον οποίον δεθήκαμε βαθιά και περάσαμε μαζί όλες τις δυσκολίες των δύο πρώτων περιόδων της Βίδας.

Μέσα σε αυτές τις δυσκολίες ήταν η πολιτικοϊδεολογική συγκρότηση και η ανάπτυξη της προλεταριακής γραμμής μας. Μέσα σε αυτές τις δύο περιόδους δουλεύτηκαν οι θέσεις μας και η ιδεολογική μας γραμμή. Συλλογικά περάσαμε στην Γ΄ περίοδο και στη διαμόρφωση του αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού-ταξικού χαρακτήρα της Βίδας... Ο Λουκάς πρωτοστάτησε στο να επεξεργαστούμε και να μην διστάσουμε να αναμετρηθούμε σε ιδεολογικό επίπεδο με την πρώιμη και νεανική πλευρά μας, του αυθόρμητου και των αντιδιαλεκτικών αλμάτων σε πολιτικό επίπεδο της πρωτόλειας  Α΄ περιόδου.

Ο Λουκάς δεν έλλειψε ούτε μέρα από τις συζητήσεις, τις σκέψεις και τις δράσεις μας. Δεν έπαψε να υπάρχει ανάμεσα στην συλλογικότητά μας, στους συντρόφους, στις παρέες και στις συζητήσεις μας.

Τα μάτια του και το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, η λεβεντιά του και η συντροφικότητά του θα είναι πάντα συνδυασμένες με τις ομορφότερες στιγμές της νιότης μας, την πρώιμη πολιτικοποίηση μας, την έμπρακτη αλληλεγγύη, την δημιουργικότητα και το μαχητικό πνεύμα.

Λουκά δε σε ξεχνάμε, είσαι μαζί μας, δίπλα μας, σύντροφος πολύτιμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου