Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Πατησιώτες/ισσες υπερασπιστείτε το ΓΝΑ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ από την υποβάθμιση

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στο σταθμό του ηλεκτρικού Κάτω Πατήσια και στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων.

*** 

Οι άλλοτε «ήρωες» υγειονομικοί του ΓΝΑ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ παλεύουν στο 4ο κύμα πανδημίας σε συνθήκες γαλέρας. Ας δούμε λιγάκι τη στελέχωση του νοσοκομείου για να καταλάβουμε τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται την υγεία του λαού.

Στο παθολογικό τμήμα υπάρχουν 2 ειδικευμένοι γιατροί που εκτός της παθολογικής κλινικής εξετάζουν και την κλινική Covid-19 (!). Οι ίδιοι είναι που θα καλύψουν και τα επείγοντα. Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει πνευμονολόγος παρά το ότι νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19 (!). Το ακτινολογικό τμήμα είναι φάντασμα που το υπηρετεί η διευθύντρια και ένας επικουρικός γιατρός. Το οφθαλμολογικό και το ΩΡΛ τμήμα υπολειτουργούν. Παράλληλα, το ίδιο προσωπικό συνδράμει στις ανάγκες του εμβολιαστικού κέντρου σε καθημερινή βάση.

Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί ανάγκες των πολιτών από τις γειτονιές των Πατησίων και της Χαλκηδόνας και φυσικά από όλη την Αττική. Από τον Ιούνη του 2020 έχει νοσηλεύσει πάνω από 1200 ασθενείς με Covid-19. Η υποστελέχωση και η υποβάθμισή του είναι ανοιχτή επίθεση στην λαϊκή υγεία. Μαζί με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πρέπει να συνδράμουν με κάθε τρόπο έτσι ώστε το ΓΝΑ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ να ενισχυθεί με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Ως Βίδα γράφαμε εδώ και μήνες και συνεχίζουμε να το προτάσσουμε στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και στις γειτονιές: Αν δεν φτιαχτεί το συντομότερο λαϊκό μέτωπο πάλης για την υγεία, με συγκεκριμένη γραμμή που να εκφράζει τα συμφέροντα των εργατολαϊκών μαζών, φοβόμαστε ότι θα μας καταπιούν νέες συμφορές που θα έρθουν να κολλήσουν πάνω στην ήδη μαύρη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί από την παρατεταμένη και βαθιά καπιταλιστική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου