Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

40 χρόνια αριστερό ψαλτήρι των ιμπεριαλιστών

Τι να γράψεις και τι να απαντήσεις σε ανθρώπους που πρόσφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες, από αριστερή μάλιστα σκοπιά, στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ; Σαράντα λοιπόν χρόνια η αριστερά του κύριου Παπαδημούλη έκανε τα πάντα για να σύρει τον λαό μας στον «ευρωενωσιακό μονόδρομο», κάνοντας ότι μπορούσε για να αποδομήσει τα αντιιμπεριαλιστικά-αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά του λαϊκού κινήματος. Για να πούμε την αλήθεια ήταν αποτελεσματική. Έδωσε χέρι βοηθείας στους ιμπεριαλιστές, βαθαίνοντας κι άλλο την εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές της. Ενίσχυσε με κάθε τρόπο την ντόπια αστική τάξη.

Για την ΕΕ, που τόσο πανηγυρίζει ο αριστερός υπάλληλός της, ξέρει καλά ο τόπος ποια ήταν τελικά τα οφέλη. Οι αγρότες και φυσικά η εργατική τάξη γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σήμαιναν οι επιταγές και οι ντιρεκτίβες της ΕΕ.

Ότι και να γράψεις είναι λίγο για τα έργα της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Μα είναι πραγματικά εξοργιστικό για το που μπορεί να φτάσει η κατάντια της αστικής αριστεράς και του δήθεν κοσμοπολιτισμού. Αντιγράφουμε αποσπάσματα από άρθρο του Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη lifo για τα 40χρονα της ΕΕ.

[…] Θεωρώ ότι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι, ανεξάρτητα από το πολιτικό στρατόπεδο στο οποίο ανήκουμε, τη σημαντική συμβολή του ιδρυτή της ΝΔ και τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όπως επίσης, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου στο να ενισχυθεί και μια διάσταση κοινωνικής συνοχής στην τότε ΕΟΚ. Όπως επίσης πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σταθερά προσανατολισμένη ευρωπαϊκά πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, ως Πρωθυπουργού της χώρας την προηγούμενη 5ετία, που ολοκληρώθηκε και με την έξοδο της Ελλάδας από την 10ετή περιπέτεια των μνημονίων στα οποία μας οδήγησε η χρεοκοπία της χώρας το 2010.

Προσωπικά, υποστηρίζω σταθερά από τα νεανικά μου χρόνια και σε μια εποχή που ο «ευρωπαϊσμός» δεν ήταν καθόλου mainstream στους κόλπους της Αριστεράς, ότι η ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ ήταν μια ορθή επιλογή για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς, δημοκρατίας, αλλά και γεωπολιτικούς. Σήμερα, αυτή η επιλογή, υποστηρίζεται από το σύνολο σχεδόν του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος στην Ελλάδα, δικαιώνοντας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας [...]

Άξιος ο παχυλός μισθός σας κύριε Παπαδημούλη, πολύτιμες οι υπηρεσίες σας…

Εμείς, θα επιμένουμε σταθερά και θα καλούμε την εργατική τάξη της χώρας να παλεύει ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, στην ντόπια αστική τάξη και στα  αριστερά ή δεξιά τσιράκια της, για να ανοίξει ο δρόμος για την κομμουνιστική προοπτική και την απελευθέρωση του λαού μας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου