Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Φιέστες καθαρμάτων

Οι δύο αζοφικοί νεοναζί που μίλησαν στην Ελληνική Βουλή ως επίσημοι «αγωνιστές της ελευθερίας» μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσουν σε κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα έλληνα πολίτη. Η εικόνα τους ήταν ένα τεράστιο χαστούκι στην κυβερνητική προπαγάνδα για τη «σωστή πλευρά της ιστορίας»…

Ο ουκρανός πρωθυπουργός μαριονέτα και οι δύο φασίστες που χε στο πλευρό του, που ζήτησαν στήριξη στην ελληνική βουλή, είναι μέρος του προβλήματος όπως έχουμε γράψει στο κείμενο «Μια δυτική μαριονέτα σε μια χώρα υποτελή και εξαρτημένη». Έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης για την καταστροφή της Ουκρανίας. Οι φασίστες εγκληματίες ειδικότερα ως χρήσιμοι ηλίθιοι ματοκύλισαν τον ουκρανικό λαό και έσπειραν το μίσος ανάμεσα στο λαό της Ουκρανίας. Η συνέχεια γνωστή. Η ρώσικη αρκούδα άδραξε την ευκαιρία και αξιοποίησε τις υπηρεσίες των ουκρανών διασπαστών που δίχασαν όπως παντού κάνουν οι εξαρτημένοι στον ιμπεριαλισμό υπηρέτες. Φυσικά ο ρώσικος ιμπεριαλισμός δεν έκανε την εισβολή για να κυνηγήσει ναζί και εθνικιστές αλλά για δικά του οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Εξάλλου ο πρόσφατα αποθανών Ζιρινόφσκι και όλα αυτά τα φασιστικά μπουμπούκια με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εντός Δούμας, μια χαρά μπορούσαν να μιλούν και να τρομοκρατούν τους «εχθρούς του ρώσικου έθνους»…

Η ελληνική κυβέρνηση και η αστική τάξη της χώρας μέρα με τη μέρα βουτάει στο νατοϊκό βούρκο της εξάρτησης νομιμοποιώντας ότι πιο βρώμικο έχει να επιδείξει η Ουκρανία, δηλαδή ναζιστικά τάγματα που παλεύουν όχι για την Ουκρανία αλλά για τους αμερικανο-νατοϊκούς ιμπεριαλιστές ως πιόνια.

Υπάρχουν πραγματικά πολλά κοινά μεταξύ των αστικών κυβερνήσεων Ουκρανίας και Ελλάδας. Μέχρι στιγμής θα λέγαμε υπάρχει πραγματικά αδερφική σχέση: είναι η σχέση της υποτέλειας στις εντολές των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Μετά την ομιλία Ζελένσκι- Μιχαήλ και Αναστάσιου σιγουρευτήκαμε ότι υπάρχει και κοινή επικοινωνιακή πολιτική: αυτή της τσιρκολαγνείας. Ο λογαριασμός όμως για τον ουκρανικό λαό και τους λαούς γενικά των εξαρτημένων χωρών κρύβεται πίσω από το θέαμα: είναι η χτεσινή (7/04) παραγγελία του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov για νατοϊκά όπλα. Ο επίλεκτος μεγαλοδικηγόρος και μπίζνεσμαν της αστικής κυβέρνησης Ζελένσκι (μάλλον το δενδιακό του προφίλ δεν ταίριαζε στην… συγκυρία του ναζιφιλελληνισμού) αφού ρίχνει το μενού της νατοϊκής παραγγελίας αναφέρει: ο λόγος που πρέπει να εξοπλιστεί η Ουκρανία με νατοϊκά όπλα και οπλικά συστήματα είναι ότι «θα ευθυγραμμιστεί η απόδοση του ουκρανικού στρατού με τους στρατούς των ευρωπαϊκών χωρών». Γιατί; «Για να ενισχυθεί η ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ». Το αποδείξαμε, λέει με κυνισμό το υποτελές ουκρανικό αστικό επιτελείο.

«Η επένδυση στον στρατό μας είναι η καλύτερη αμυντική επένδυση που μπορεί να φανταστεί κανείς.»

Θα πρέπει, λέει, οι χώρες συνεργάτες να βρουν ποικίλους τρόπους για να μεταφέρουν αυτά τα όπλα (-επένδυση).

Σε αυτούς τους «ποικίλους τρόπους» έχει επικεντρωθεί και η δικιά μας αστική κυβέρνηση. Για αυτό έδωσε την εντολή να ξυλοφορτωθούν οι αντιπολεμικοί διαδηλωτές και απεργοί στη Θεσσαλονίκη για την αναγραφή συνθημάτων ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Υπάρχει ποικιλία στον αμερικανοραγιαδισμό, για να μιλήσουμε και στη γλώσσα του φιλέλληνα Ζελένσκι.

Για άλλη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία αποδεικνύεται ότι οι αστικές κυβερνήσεις των εξαρτημένων από το ξένο κεφάλαιο χωρών είναι οι προδότες των λαών τους, οι λακέδες του κάθε ιμπεριαληστή.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ο φασισμός και ο πόλεμος

Αγώνας για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου