Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ουκρανία: μακελάρηδες ιμπεριαλιστές

Από την απεργιακή-αντιπολεμική συγκέντρωση
της Βίδας στις 6/4

Η πολεμική σύγκρουση στο ουκρανικό έδαφος γίνεται όλο και πιο καταστροφική με τον Ουκρανικό λαό να μετατρέπεται σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους 800 εκατομ. δολαρίων. Έτσι ενισχύει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός την «ανεξαρτησία» της Ουκρανίας, βάζοντας τον ουκρανικό λαό να κάνει τη λόγχη των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Δεν στεκόμαστε στα δακρύβρεχτα λόγια (που πλέον καταντάν γελοία) του «δημοκράτη» Μπάιντεν που κάθε φορά ντύνει με «δημοκρατικές και φιλειρηνικές» διακηρύξεις εναντίον του «ολιγάρχη και δικτάτορα» Πούτιν. Για τους ιμπεριαλιστές και τις συμμαχίες τους γύρω από το κάθε μελλοντικό αναπτυξιακό πλάνο εργασιών, όπως και αν το ονομάζουν, ένα είναι το σίγουρο: οι λαοί θα είναι το λίπασμα.

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές σχεδιάζουν τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας (οι ευχές για «Νίκη στα όπλα του Ντομπάς» των πουτινικών αριστερών, που νομίζουν ότι ο πόλεμος είναι video game, φαίνεται να εισακούστηκαν από τον… αντιναζί αντικομμουνιστή Πούτιν).

Ο Ρώσος στρατηγός Ρουστάμ Μινεκάγεφ σχεδιάζει να καταλάβει ολόκληρη την ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας και να καταλάβει και ολόκληρη τη νότια πλευρά της Ουκρανίας μέχρι την Υπερδνειστερία, την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας. Όλοι κάτι σχεδιάζουν, όλοι κάτι διεκδικούν, όλοι κάτι θέλουν. Το αφήγημα έρχεται μετά για να το καταπιεί το πόπολο αμάσητο και αδιαμαρτύρητα να γίνει κρέας για τα μονοπώλια των ιμπεριαλιστών.

Ο Γκουτέρες, ως επικεφαλής του ΟΗΕ, βρέθηκε με τον Πούτιν έτσι ώστε να επισημοποιηθούν τα αιτήματα όλων των ισχυρών παικτών για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Πού κατέληξαν; Μα φυσικά στους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους»… Όλοι οι ιμπεριαλιστές αλλά και οι αστικές τάξεις είναι σε συνεχείς κινήσεις έτσι ώστε να πλασαριστούν με κάθε τρόπο στη νέα πλανητική μοιρασιά τζαρτζάροντας η μία την άλλη σε οικονομικό, πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό επίπεδο. Νέα όπλα δοκιμάζονται, νέες οικονομικές κυρώσεις εξαγγέλονται, όλοι γρυλίζουν εναντίον όλων με το όπλο στη σκανδάλη γιατί η πίτα των κερδών μίκρυνε…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καθώς περνούν οι μέρες, για το ποιο θα είναι το μέλλον του Ουκρανικού λαού αλλά και των λαών γενικότερα: Η προσφυγιά, η καταστροφή πόλεων και υποδομών, τα εγκλήματα πολέμου, τα μίση και η φτώχεια. Για τους λαούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εναντίωση στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, από την υπεράσπιση της ειρήνης, από την  διεθνιστική αλληλεγγύη και την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Σήμερα η Ουκρανία. Αύριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου