Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Μαύρες μέρες για τους λαούς

Πλησιάζοντας προς την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και στην επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών (9/5/1945) δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό κάθε προοδευτικού ανθρώπου, ουμανιστή δημοκράτη και κομμουνιστή στην Ουκρανία που σήμερα καίγεται.

Το παγκόσμιο προλεταριάτο έχει στραμμένο το βλέμμα του στον πόλεμο που ξεκίνησε με την επίθεση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας. Η καπιταλιστική παλινόρθωση έφερε τη διάλυση της ΕΣΣΔ και τα σωβινιστικά και εθνικιστικά μίση που οι λαοί είχαν μεταξύ τους συντρίψει ζώντας αδερφωμένοι. Αυτοί οι λαοί ήταν που διέλυσαν την αντεπανάσταση και νίκησαν στον εμφύλιο αλλά και συνέτριψαν τον χιτλερισμό των γερμανών ιμπεριαλιστών. Και σήμερα; Συμφωνήθηκε η τέταρτη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας…

Μαύρες μέρες για τους λαούς, όταν γκρεμίζονται πόλεις ολόκληρες και τα παιδιά της Ρωσίας χτυπούν τα παιδιά της Ουκρανίας. Μαύρες μέρες αν αναλογισθεί κανείς ότι περισσότεροι από αυτούς που φοράνε τα χακί και σημαδεύουν τον απέναντι στόχο είναι εγγόνια και συγγενείς μαχητών του αντιφασιστικού πολέμου και του Κόκκινου Στρατού. Ζούνε στα μέρη που οι πρόγονοί τους έζησαν μαζί και μονιασμένοι κάτω από την σημαία με το σφυρί και το δρεπάνι για τα συμφέροντα του προλεταριακού κράτους και όλης της ανθρωπότητας. Τότε που όλη η ανθρωπότητα έβλεπε στην ΕΣΣΔ την ελπίδα, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τον σοσιαλισμό.

Μαύρες μέρες είναι για το παγκόσμιο προλεταριάτο αυτές και πρέπει αυτός ο πόλεμος να σταματήσει πριν είναι αργά για την ανθρωπότητα. Οι λαοί πρέπει να σηκώσουν ανάστημα ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Ειδικότερα οι λαοί της ΕΣΣΔ και οι πρωτοπόροι διεθνιστές, που από κει ξεκίνησε η ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα τον προηγούμενο αιώνα, έχουν διπλό χρέος για την παγκόσμια ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου