Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Άλλο ένα διαπιστευτήριο…

Χθες (6/4), ημέρα πανεργατικής απεργίας και ενώ συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν λογικό οι απεργιακές διαδηλώσεις να πάρουν αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.

Απεργοί εργάτες του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου έχει ξεφορτωθεί νατοϊκό στρατιωτικό υλικό και οχήματα με σκοπό να μεταφερθούν εκτός Ελλάδας. Η μεταφορά αφορά βρετανικά στρατιωτικά οχήματα μαζί με ελαφρά πολυβόλα L118. Οι απεργοί δέχθηκαν επίθεση από ομάδα της αστυνομίας με κλωτσιές και γκλομπ ως «απάντηση» στην προσπάθεια των απεργών να γράψουν αντινατοϊκά συνθήματα πάνω στα βρετανικά οχήματα. 8 απεργοί συνελήφθησαν ενώ ένας από αυτούς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χειροπέδες.

Το παραπάνω περιστατικό είναι ακόμα ένα διαπιστευτήριο της εδώ αστικής τάξης στους δυτικούς ιμπεριαλιστές όσον αφορά τον ρωσο-αμερικανονατοϊκό ανταγωνισμό που εξελίσσεται με θύμα τον ουκρανικό λαό. Κλιμακώνουν τον πήχη της βίας απέναντι σε όσους/ες διαδηλώνουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Χρέος της εργατικής τάξης σήμερα να εντείνει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, να απαιτήσει απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου