Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτη φορά αμερικανιά, με Stefanos στο τιμόνι…

Κέρδισε τελικά την κόντρα ανάμεσα στις κομματικές φατρίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Stefanos, το μυθολογικό τέρας της Μακρονήσου (μισός αμερικάνος μισός πρόβατο), ο Μπρούκλης εξ’ Αμερικής. Οι πιο κοντινοί συμπολίτες του τα μέλη των αεροπλανοφόρων και οι υπάλληλοι της πρεσβείας ένιωσαν σίγουρα συγκίνηση με τον δικό τους Stefanos που βγήκε στην πολιτική της χώρας όχι σαν «κρυφο», αλά ΓΑΠ, αλλά σαν ολοφάνερο αμερικανάκι… που μιλά τα αγγλικά καλύτερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό…

Αυτός ο γόνος της αστικής τάξης, ο καραβοκύρης της αριστεράς του Κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας είναι που ψηφίστηκε από χιλιάδες «προοδευτικούς» ψηφοφόρους (2 ευρώ συμμετοχή) υποτίθεται για να «κονταροχτυπηθεί» με τον Μητσοτάκη. Όπως έχουμε ξαναγράψει, η σήψη της ελληνικής κοινωνίας είναι σημείο των καιρών, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη η αστική αριστερά που χει γίνει ένα συστημικό υβρίδιο του κομματικού συστήματος. Ένας πυλώνας διαχείρισης και μεσολάβησης που κάνει τον γνήσιο στυλοβάτη του ελληνικού καπιταλισμού και της υποτέλειας.

Από το μεγάλο ΝΑΙ στην ΕΟΚ του ΚΚΕ εσωτερικού, μέχρι τον «διαβολικά καλό Τραμπ» του Τσίπρα και από εκεί στην εφαρμογή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου της «πρώτης φοράς αριστερά» έως τη ψήφιση του εφοπλιστή Stefanos, ως ανθρώπου των αμερικάνων για πρόεδρο, ένα ροζ νήμα ενώνει τη διαχειριστική-ξεπουλημένη αριστερά στους ιμπεριαλιστές και την ντόπια κεφαλαιοκρατία.

Δεν ξέρουμε αν τα πρόβατα στο Βόλο που έφαγαν το χόρτο και πηδούσαν σαν τα κατσίκια από την τσίτα πρόλαβαν να ψηφίσουν τον Stefanos και να βρουν το εκλογικό κέντρο που ανήκαν, αλλά το σίγουρο είναι ότι χιλιάδες πρόβατα με ανθρώπινη όψη πείστηκαν από τη μεσημεριάτικη ζώνη των καναλιών και από την κλειδαρότρυπα της ζωής του Stefanos, που προωθήθηκε απλόχερα από τον μηχανισμό του συστήματος.

Η βίλα του, το εξοχικό του, το σπίτι του, ο σκύλος του, πως πίνει το καφέ του, πως τρώει την πίτσα του, που γνωρίστηκε με τον Τάιλερ, πως σηκώνει τα βάρη στο γυμναστήριο, ποιές είναι οι σπουδές του, πώς πίνει το ποτό του, πως γιορτάζει την 4η Ιούλη, πόσο αγαπημένη είναι η οικογένειά του, ποια είναι η πρώτη του υπηρέτρια, πως σκουπίζει το γυμνασμένο του κορμί, πως πως πως…

Δύο βιντεάκια έβγαλε και ξετίναξε την αριστεροσύνη της ψωροκώσταινας και τα αριστερά στελέχη του τίποτε. Έκανε τον κύκλο της η αριστερά του Πινόκιο, του ευρωκομμουνισμού και της παπαρολογίας. Η εποχή αλλάζει. Αυτά ας μείνουν στις φατρίες του παρελθόντος. Τώρα ήρθε ο Stefanos και θα φέρει την «αλλαγή».

Δηλαδή θα διεξάγει αγώνα ενάντια στον Κούλη, υπερασπίζοντας μια «άλλη» καπιταλιστική Ελλάδα και το σύστημά της. Τα παραμύθια τελείωσαν, το κομματικό σύστημα αναμορφώνεται, η κυβερνώσα αριστερά επέλεξε τον Stefanos «όπως Αμερική» (αλά Υβέτ Τζάρβις) για πρόεδρο της.

Οι εργαζόμενοι/ες και κάθε άνθρωπος της εργατικής τάξης πρέπει να δει πίσω από ποια σημαία στοιχίζεται και ποιους χειροκροτά. Η 25 Σεπτέμβρη ας τους βρει όλους και όλες σε αναστοχασμό και ας δουν όσοι/όσες υπέκυψαν στα αριστερά παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ κατάματα την αλήθεια.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και η ντόπια αστική τάξη έχουν έναν ακόμα υπάλληλο στη διάθεσή τους. Η εργατική τάξη έναν πολιτικάντη τενεκέ εξ’ Αμερικής που θα παλέψει ενάντιά της. Αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου