Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Τίτλοι τέλους για το blogspot Prolet connect

To Prolet connect στη μορφή που έχει μέχρι και σήμερα (blogspot) έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2012. Σε μια χρονική περίοδο με έντονα τα στοιχεία του ταξικού ανταγωνισμού το Prolet connect ξεκινά τη λειτουργία του από την ανάγκη συνεισφοράς στον ταξικό πολιτικό λόγο. Αυτό που ήθελε να προωθήσει ήταν η προλεταριακή κίνηση και οι ταξικοί αγώνες. Ένα εργαλείο αντιπληροφόρησης για την πάλη των τάξεων.

Γράφαμε για τα 10χρονα του Prolet connect: Αν είναι κάτι που μπορούμε με σιγουριά πλέον να πούμε, απευθυνόμενοι και σε νεαρούς και νεαρές προλετάριες, είναι πως η ζύμωση, η συντροφικότητα, η συλλογικότητα, η πολιτική οργάνωση εν τέλει είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει στο προχώρημα της ταξικής και πολιτικής συγκρότησης, ειδικά σήμερα σε συνθήκες υποχώρησης της εργατικής τάξης και βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Αυτός είναι και ο δρόμος που ακολούθησε, στην εξέλιξή του, το Prolet connect.

Η 1η Συνδιάσκεψη της Βίδας και του Prolet connect (2017) ενοποίησε τις δύο συλλογικότητες σε μια αδιαχώριστη πολιτική οργάνωση και καθόρισε τον αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό-ταξικό προσανατολισμό τους. Από τότε το Prolet connect λειτουργεί ως εργαλείο της Ταξικής Πολιτικής Οργάνωσης και καλύπτει σε καθημερινή βάση τις ανακοινώσεις και την αρθρογραφία της.

Στα 11 χρόνια που το Prolet connect λειτούργησε μέσω του blogspot κατέγραψε ως σήμερα 1.657 αναρτήσεις. Με βάση τα αυτοματοποιημένα στοιχεία του blogspot οι συνολικές επισκέψεις έφτασαν τις 445.000.

Η 2η Συνδιάσκεψη της Βίδας (Γενάρης – Απρίλης 2023) αποφάσισε και την αναβάθμιση του διαδικτυακού οργάνου, που από τον Οκτώβρη του 2023, που συμπίπτουν και τα 18χρονα της Βίδας, θα εμφανίζεται στη σελίδα www.proletconnect.gr.

Σε όλη αυτή την πορεία αντιπληροφόρησης και πολιτικού σχολιασμού είναι δεκάδες οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βοήθησαν με κάθε τρόπο και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες να δώσουμε στον Ε.Γ. για τη νέα μας σελίδα και το μεράκι του στο να φτιαχτεί το γρηγορότερο.

Η αναβάθμιση της σελίδας μας φυσικά και θέλει τη στήριξη όλων, έτσι ώστε να ταξιδέψει και να γνωστοποιηθεί μέσα στην εργατική τάξη και στις λαϊκές μάζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου