Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτη μέρα στη δουλειά…

25χρονος εργαζόμενος από την Αλβανία έχασε σήμερα (22/9) τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχέτευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγρινίου (Δ.Ε.Υ.Α.Α.).

Για τον 25χρονο ήταν η πρώτη του μέρα στη δουλειά. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως χτυπήθηκε από εκσκαφέα και έπεσε μέσα σε σκάμμα στο Ρέμα Ρεμπελιά. Λεπτομέρειες για το «ατύχημα» δεν υπάρχουν ακόμα αλλά και λίγη σημασία έχει όταν μιλάμε για νεκρό εργάτη. Το όνομά του «Άλλος ένας». Για τα αφεντικά; Μια απώλεια που το κενό του θα καλυφθεί από τον επόμενο, αρκεί οι ίδιοι να τη «βγάλουν καθαρή», μη τυχόν και χάσουν κάνα έργο οι εργολάβοι και χάσουν κομμάτι από την πίτα. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Δεν υπάρχει εργαζόμενος/η που να μη ξέρει τι σημαίνει πίεση για να βγει η παραγωγή, να μη ξέρει τι σημαίνει πίεση την πρώτη μέρα στη δουλειά, για τα μάτια που σε παρακολουθούν αν «μπαίνεις στο κλίμα», πόσο «δραστήριος» είσαι, αν είσαι αυτός που… ζητούσαν.

Ο 25χρονος εργαζόμενος λοιπόν δούλευε στο έργο μέσω εργολάβου και συγκεκριμένα στην τεχνική εταιρεία «Νικολόπουλου». Χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες, «μαντεύουμε» πώς η εκπαίδευσή του έγινε «άρον άρον», πως τώρα η Δ.Ε.Υ.Α.Α. θα προχωρήσει λέγοντας πως δεν είναι εργαζόμενος στην εταιρεία αλλά σε εξωτερικό συνεργείο. Πως καμία ευθύνη δεν έχει η ίδια για τα μέσα προστασίας, για την εκπαίδευσή του.

ΥΓ: Την ίδια μέρα 26χρονος διανομέας έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, εν ώρα εργασίας, στο Αίγιο.

24χρονος εργαζόμενος ως διανομέας συνελήφθη στη Χαλκίδα (21/9) από λιμενικούς γιατί κινιόταν με το μηχανάκι της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας όπου και βρίσκεται το κατάστημα στο οποίο εργάζεται. Τα σχόλια περιττεύουν. Στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει φαίνεται πώς αντιμετωπίζεται ο εργαζόμενος από τους… μάγκες λιμενικούς.

Το νεαρό προλεταριάτο χτυπιέται και δολοφονείται. Η οργάνωσή του πιο επιτακτική από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου