Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Πρώτος κύκλος παρεμβάσεων του Μετωπικού Σχήματος για την Υγεία

Το Μετωπικό Σχήμα για την Υγεία (ΜΕΣΥ) από τις 13/1 έως τις 3/2 διένειμε την 1η ανακοίνωση στην Αθήνα. Η ανακοίνωση κολλήθηκε σε μορφή αφίσας στις παρακάτω γειτονιές: Βύρωνας, Πατήσια, Κυψέλη, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Εξάρχεια και κέντρο. Μοιράστηκε σε μορφή προκήρυξης και μεγάλο τιράζ στο συλλαλητήριο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία (22/1) στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και στα μπλοκ των υγειονομικών, στο Περιστέρι (Εθνικής Αντιστάσεως) και στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνη (29/1), στο κέντρο της Αθήνας (1/2) τη μέρα δράσης για την υγεία με 4ωρη στάση των υγειονομικών, στον Ευαγγελισμό (3/2) και στο σταθμό στα Άνω Πατήσια (4/2).

***

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ

Μέσα στη δίνη των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης ο φονικός ιός Covid-19 ήρθε να ξεσκεπάσει το σύστημα που οι καπιταλιστές κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν. Ένα σύστημα ανισότητας, αδικίας και ταξικής εκμετάλλευσης που ισοπεδώνει την παγκόσμια εργατική τάξη μέσα στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Η πανδημία ήρθε περίτρανα να το αποδείξει αυτό με τον πιο τραγικό τρόπο. Τα εκατομμύρια φέρετρα που βγαίνουν από τις χαμοκέλες και τις φτωχογειτονιές είναι η απόδειξη ότι το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα δολοφονεί παντού στον κόσμο.

Οι λαοί, με ελάχιστη έως καμιά υγειονομική περίθαλψη, παραδομένοι στην εγκληματική αστική διαχείριση, θυσιάζονται στον βωμό της απανθρωπιάς και του αντικοινωνικού χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομίας. Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια.

Στη χώρα μας η ντόπια αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία καθώς έπραξε με γνώμονα τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ελληνικού καπιταλισμού. Με ψευτομέτρα και θεαματικά τρικ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις δήθεν ότι προσπαθεί να σώσει το λαό μας. Παράλληλα, καλλιεργούσε συνειδητά τη σύγχυση (σε στατιστικές, μελέτες κλπ.) και ενίσχυε το ρεύμα των «αρνητών της πανδημίας» ξεφεύγοντας έτσι από τις ευθύνες που έχουν οι αστικές κυβερνήσεις για την λεηλασία του ΕΣΥ και του ξεχαρβαλώματος της δημόσιας δωρεάν υγείας. Η συζήτηση έτσι δεν επικεντρωνόταν στο ότι η πανδημία είναι θανατηφόρα και ευθύνεται η αστική τάξη για την εγκληματική διαχείριση, αλλά στο αν υπάρχει (!) και αν είναι πανδημία (και αν ναι αν είναι θανατηφόρα) ή γριπούλα…

Δύο χρόνια μετά η αστική τάξη τα έχει καταφέρει μια χαρά με όλο το πλέγμα μηχανισμών προπαγάνδας να δουλεύει γι’ αυτήν, έχει βγει αλώβητη ως προς τις ευθύνες της. Η τακτική της πια συγκεκριμένη: ανοσία αγέλης για να παραμείνουν ανοιχτές οι αγορές με κάθε τίμημα. Ο λαός μας όμως μετρά νεκρούς, κηδεύει φτωχοδιάβολους και αποχαιρετά σιωπηλά όσους «περισσεύουν»...

Η οργανωμένη εργατική τάξη έχει χρέος να σηκώσει το ανάστημά της και να μπει μπροστά έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το κοινωνικό έγκλημα. Με ενίσχυση του μετώπου πάλης για την υγεία του λαού ενάντια στη κυβέρνηση αλλά και στην σιωπηρή αντιπολίτευση. Με σταθερή πολεμική ενάντια στους αρνητές της πανδημίας.

Να απαιτήσει εμβόλια, τεστ, φάρμακα, ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, υποδομές υγείας, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση και ότι μπορεί να γιατροπορέψει τον λαό μας. Να πάρει πίσω την διαχρονική συλλογική κλοπή των μισθών μας και των ασφαλιστικών μας ταμείων, να θέσει τους όρους μάχης για τον αγώνα για ζωή ενάντια στον θάνατο που απλόχερα μας σερβίρουν.

Ο αγώνας για την υγεία του λαού είναι βαθιά ταξικός και αντικαπιταλιστικός

Ο αγώνας για την υγεία του λαού πρέπει να γίνει μετωπικός και συνολικά κεντρικός

Μετωπικό Σχήμα για την Υγεία

e-mail επικοινωνίας: metwpiko.ygeia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου