Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Βόρεια Εύβοια: αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις των αγροτών

Ο αγροτόκοσμος σε όλη την Ελλάδα χτυπιέται και συνθλίβεται στις μυλόπετρες του ντόπιου κεφαλαίου και στην αγορά όπως καθορίζεται από τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Με αυξημένο το κόστος της παραγωγής, με το ρεύμα, τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα όλα πάνω. Με μια κρατική πολιτική που δε μπορεί να σταθεί ούτε κατά διάνοια δίπλα στα αγροτικά προβλήματα καθώς δεν ενισχύει τον μικρό παραγωγό, αγρότη, κτηνοτρόφο. Χωρίς αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές, χωρίς μέριμνα υποδομών και έργων ο αγροτικός κόσμος βουτάει συνεχώς στη φτώχεια και την ανέχεια, παρατάει το χωράφι και ψάχνει δουλειά στη «βαριά βιομηχανία του τουρισμού» αφήνοντας τη γη στα αρπακτικά και στους νεοτσιφλικάδες που συσσωρεύουν ότι μπορούν σε εποχές βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

Οι αγρότες και οι σύλλογοί τους απαντούν με συσπείρωση και μπλόκα. Έχουμε χρέος ως προλετάριοι των πόλεων αλλά και εργάτες γης να βρεθούμε δίπλα τους. Γιατί εμείς πρώτοι ξέρουμε τι σημαίνει να σε γδέρνει ο καπιταλιστής και το αφεντικό καθημερινά. Γιατί γνωρίζουμε ότι η ταξική εκμετάλλευση δεν έχει όρια και η προλεταριοποίηση είναι η επόμενη φάση των αγροτών με το «μικρό χωράφι» που σήμερα πλήττονται από τις αστικές πολιτικές.

Οι προλετάριοι είμαστε ο σταθερός σύμμαχος των αγροτών διαχρονικά. Το μέτωπο αγώνα και πάλης το έχουμε χτίσει μαζί, με κοινούς αγώνες και αλληλεγγύη. Έτσι και τώρα. Εμείς οι νέες γενιές εργατών και αγροτών μαζί πρέπει να προχωρήσουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Ειδικά για την Βόρεια Εύβοια είναι καθήκον και πρέπει να μπει κεντρικά η συσπείρωση γύρω από τον διαρκή και καθημερινό αγώνα βιοπάλης που δίνουν τα αδέρφια μας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι δασεργάτες, οι μελισσοκόμοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι…

Όλος ο εργαζόμενος λαός που γονάτισε από την τεράστια καταστροφή των πυρκαγιών αλλά και των πλημυρών που ακολούθησαν και ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις και χόρτασαν από υποσχέσεις πρέπει να βρεθεί δίπλα στον αγώνα του αγροτόκοσμου.

Όλοι για έναν και ένας για όλους. Δίπλα στα αιτήματα που καθορίζουν οι λαϊκές ανάγκες. Ενότητα και ταξική αλληλεγγύη. Να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Όλοι/όλες στο μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα/μηχανήματα στον κόμβο της Στροφυλιάς Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 11.00 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου