Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Aνταπόκριση από τις παρεμβάσεις μας

Για την σημερινή απεργία (26/11)

Σήμερα, 26/11, ταξικά σωματεία και συνδικάτα – κόντρα στην κρατική απαγόρευση και τον κίτρινο συνδικαλισμό που θα «λογαριαστεί κάπου κάποτε» - είχαν καλέσει σε 24ωρη απεργία ως απάντηση στον επερχόμενο αντισυνδικαλιστικό νόμο που έχει στα σκαριά η αστική τάξη. Ακόμα ένα χτύπημα στις ταξικές διεκδικήσεις με απαγορεύσεις που στοχεύουν στον αποκλεισμό της πάλης της εργατικής τάξης.

Και σήμερα λοιπόν, ενώ στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας και στα ΜΜΜ συνεχίζεται ο συνωστισμός, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει, οι αστυνομικές δυνάμεις «προστατεύανε την υγεία μας» από τους απεργούς(!) στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ως μέλη του περιοδικού Βίδα και του Prolet connect συμμετείχαμε στην απεργία και προχωρήσαμε με τις μικρές μας δυνάμεις σε μια σειρά από παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και δημόσιους χώρους. Τις προηγούμενες μέρες μοιραζόταν η απεργιακή μας ανακοίνωση στην πλατεία Πρωτομαγιάς και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ημέρα της απεργίας έγιναν παρεμβάσεις με μοιράσματα και τρικάκια σε σούπερ μάρκετ στις γειτονιές του Γκύζη και των Αμπελοκήπων. Παράλληλα, το τεύχος 31 του περιοδικού Βίδα μοιράζεται σε χώρους δουλειάς και σε δημόσιους χώρους σε όλη την Αθήνα.

Η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων η μόνη απάντηση στη λαίλαπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου