Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

"Αυταπάτες δεν έχουμε".

Ανακοίνωση σχετικά με τους περιορισμούς που επέβαλε το YouTube στο βίντεο: Υπεραστικοί: "Του Αδόλφου τα εγγόνια"

Στις 12/10/2020, 76η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί, η λεγόμενη «ομάδα του YouTube» μάς ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι το βίντεο με το αφιερωμένο στην αντιφασιστική νίκη των λαών τραγούδι μας "Του Αδόλφου τα εγγόνια", αναρτημένο στην πλατφόρμα YouTube από το 2013, και με 527.500 θεάσεις, ενδέχεται να περιέχει «βίαιο ή αποτρόπαιο περιεχόμενο που επιδιώκει κυρίως να σοκάρει, να προκαλέσει ή να προσβάλει». Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία επέβαλε ηλικιακό φραγμό στη θέασή του, ώστε να μην το βλέπουν ανήλικοι και το έκρυψε από τη μηχανή αναζήτησης. Προσέθεσε, δε, στην αρχή του βίντεο προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενό του «έχει χαρακτηρισθεί από την κοινότητα του YouTube ως ακατάλληλο ή προσβλητικό για κάποια ήδη κοινού», ζητώντας τη συγκατάθεση του θεατή για την προβολή.

   Επειδή τέτοιους αποκλεισμούς το YouTube τους κάνει γενικώς κατόπιν... εγκλήσεως, δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε ότι, στο κλίμα των ημερών και μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», πικραμένοι νεοναζί-φασίστες, αλλά και θιασώτες της θεωρίας των δύο άκρων, παραχαράκτες της ιστορίας και κήνσορες των ίσων αποστάσεων και της καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται, υποστηρικτές του αστισμού, μπήκαν στον κόπο να κάνουν μαζικές αναφορές, για να λογοκριθεί και να κατέβει το «προσβλητικό» βίντεο. Ποιους άλλους θα μπορούσε να «προσβάλλει» ένα βίντεο και τραγούδι για την αντιφασιστική νίκη και την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού σε αυτή; Ποιους άλλους θα μπορούσε να προσβάλλει ένα βίντεο και τραγούδι για την ανάγκη καταπολέμησης του φασισμού ως αυτού που πραγματικά είναι, ως «του πιο απροκάλυπτου, θρασύ, συντριπτικού και δολερού καπιταλισμού»; Ποιοι άλλοι θα λυσσούσαν από την καθοριστική παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος για την αντιμετώπιση και καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»; Ποιοι άλλοι θα επιδίωκαν να μην έχουν πρόσβαση σε ένα τέτοιο βίντεο τα παιδιά που τούτες τις μέρες αγωνίζονται στους δρόμους και στις καταλήψεις;

   Η υπόθεση είναι κάπως αστεία, επειδή το τραγούδι έχει ανέβει και σε άλλα βίντεο, με εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις. Ωστόσο, κάνουμε ήδη ό,τι είναι δυνατό για να αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στην πρόσβαση στο συγκεκριμένο βίντεο, που συμπεριελάμβανε και την εικαστική/οπτική άποψή μας, και το οποίο θα ξανανεβάσουμε όσες φορές χρειαστεί.

   Εταιρείες όπως η Google, ιδιοκτήτρια του YouTube, διατηρούν μηχανισμούς ελέγχου του περιεχομένου στο διαδίκτυο, μηχανισμούς ετεροβαρείς υπέρ των αστικών, συντηρητικών, σεξιστικών, φασιστικών κλπ. απόψεων. Η λεγόμενη «ομάδα του YouTube», αφού σημειώνει ότι μετά την «επισήμανση του βίντεο για έλεγχο», το έλεγξε και κατέληξε ότι «δεν είναι κατάλληλο για όλους τους θεατές», επιβάλλοντας «περιορισμό ηλικίας», μας καλεί να την ενημερώσουμε αν πιστεύουμε ότι πρόκειται για «λάθος». Το αν είναι «λάθος» η λογοκρισία ενός αντιφασιστικού και αντικαπιταλιστικού τραγουδιού είναι ζήτημα ταξικής τοποθέτησης. Από τη σκοπιά του κόσμου της δουλειάς, στο πλευρό του οποίου παίρνουμε θέση ως σάρκα από τη σάρκα του, ασφαλώς και είναι «λάθος». Στοχευμένο «λάθος» για να πλήξει τις θέσεις του. Από τη σκοπιά του κόσμου του κεφαλαίου, μια τέτοια προσπάθεια λογοκρισίας –αντίστοιχη αυτής που υπέστη το βίντεο με το τραγούδι «Του κόσμου οι λαοί» του συγκροτήματος Κοινοί Θνητοί– θα μπορούσε να γίνει επιβεβλημένη, ανάλογα με τη συγκυρία. Όλα τα τραγούδια που έχουμε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, και αυτά που θα δημοσιεύσουμε στη συνέχεια, είναι υποψήφια να υποστούν τις συνέπειες που επιφέρουν τέτοια «λάθη». Αυταπάτες δεν είχαμε ούτε και έχουμε.

   Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους φίλους και τις φίλες να κοινοποιήσουν το, ουσιαστικά, λογοκριμένο βίντεο με το τραγούδι «Του Αδόλφου τα εγγόνια», χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=f5ae9JpbkN0

  Τους καλούμε, επίσης, να ενημερωθούν για τον αδιανόητο τρόπο, με τον οποίο οι διαδικτυακοί κολοσσοί ελέγχουν τι διαβάζουμε, τι ακούμε και τι βλέπουμε στο διαδίκτυο, με κατεύθυνση την υπεράσπιση της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν θα μπορούσε να γίνεται αλλιώς, στο πλαίσιο του αστικού κόσμου που πασχίζουν να τον παρουσιάσουν ως δήθεν τον καλύτερο δυνατό. Αυταπάτες δεν είχαμε ούτε και έχουμε.

13/10/2020

Υπεραστικοί

9 σχόλια:

  1. Το επαναστατικό κίνημα πρέπει να βρει άμεσα, δηλ. να επινοήσει και να εφαρμόσει άλλους τρόπους δικτύωσης της εργατικής τάξης και των λαών διεθνώς, να επινοήσει άλλες πλατφόρμες και άλλα κοινωνικά μέσα, και βεβαίως να κηρύξει ανελέητα πόλεμο και παγκόσμιο μποϋκοτάζ σε όλα αυτά τα τωρινά αμερικάνικα διαδικτυακά μπουρδέλα,σε όλα αυτά τα σιχαμερά sοcial media που σκάρωσε και ελέγχει πλήρως η CIA, με τους τίτλους YouTube, Facebook, Twitter, Instagram και δε συμμαζεύεται. Οι κομμουνιστές όλου του κόσμου δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά σε αυτά τα δίκτυα του ιμπεριαλισμού. Σε περίπτωση δε που το κίνημα καταφέρει να πάρει ξανά την εξουσία σε μια ομάδα χώρων, τότε τα σημερινά ι διαδικτυακά χαφιεδομάγαζα και φασιστομάγαζα των ΗΠΑ πρέπει να σβήσουν μια για πάντα από το διαδικτυακό ορίζοντα στη νέα Σοσιαλιστική Κοινότητα των λεύτερων λαών του κόσμου.Κάθε χώρα που απελευθερώνεται πρέπει να στέλνει αμέσως στα σκουπίδια τα παραμάγαζα της Ουάσιγκτον. Μέχρι να εξοντωθεί το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό τέρας μέσα στην ίδια την Ουάσιγκτον. Άμεσα λοιπόν επιβάλλεται να βρεθούν νέες εναλλακτικές διεθνείς πλατφόρμες και να καταγγελθούν διεθνώς τα αμερικάνικα μέσα κοινωνικής και πολιτικής εξαχρείωσης του αμερικάνικου σύγχρονου φασισμού. Και να τα καταπολεμήσει το λαϊκό κίνημα με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο που δίνει η ψηφιακή τεχνολογία, μέχρι να εξαλείψει οριστικά και σε ευρεία κλίμακα κάθε κακοποιό επιρροή τους στην κοινωνία (έτσι, για να θυμηθούμε μια σχετική έκφραση εκείνου του χοντρού αρχιφασίστα Πομπέο, πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, όταν τα πολιτικάντικα φρόκαλα που δυναστεύουν ακόμη την Ελλάδα τού καθάριζαν και του γυάλιζαν τα παπούτσια με τις γλώσσες τους...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συντροφε δεν μπορει να διαφωνησει κανεις μαζι σου, μα μεχρι μια "ομαδα χωρων" νε κερδηθει απο το κινημα, οι αγωνιστες έχουν αλλα πιο πεζα και καθημερινα καθηκοντα για να καταφερουν καποτε να φτιάξουν και "αλλους τροπους δικτυωσης της εργατικης ταξης".
    καθε κομμουνιστης και κομμουνιστρια ας αφησει την φλυαρια στους οπορτουνιστες και ας πραξει το μεγιστο..και θα ρθουν οι μερες που οι κοκκινες σημαιες θα ανεμιζουν ξανα ενοχλητικες για τους αστους και το ιμπεριαλιστικο συστημα.

    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι τα καθήκοντα των κομμουνιστών πηγαίνουν παράλληλα και ταυτόχρονα. Σε καμία περίπτωση το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Σε πολιτικό και κοινωνικό δηλ. επίπεδο, όπως ακριβώς το λέει κι ο ανώνυμος φίλος μας: αγώνας ανυποχώρητος για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, για το ξύπνημα των συνειδήσεων και την πιο δυνατή οργάνωση του λαού, για μικρές και μεγαλύτερες κατακτήσεις σε κάθε μέτωπο πάλης, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τεθεί ανοιχτά στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της επαναστατικής ανατροπής όλου του υπάρχοντος καθεστώτος. Αλλά ταυτόχρονα και στο επικοινωνιακό επίπεδο, επιβάλλεται η αναζήτηση νέων ανεξάρτητων διαύλων διάδοσης των ιδεών μας και ενεργό σαμποτάρισμα με κάθε τρόπο όλων των ιμπεριαλιστικών διαδικτυακών παγίδων,όλων αυτών των social media του κεφαλαίου, που σήμερα συσκοτίζουν την κοινωνική συνείδηση των λαών διεθνώς, ενώ λειτουργούν ως κοινά χαφιεδοκάναλα. Οι επιστήμονες που διαθέτει το κομμουνιστικό κίνημα σε κάθε τομέα είναι ασύγκριτα ανώτερης ποιότητας από όλους τους υποτακτικούς των κεφαλαιοκρατών της γης. Και στο επίπεδο της ψηφιακής τεχνολογίας, των μέσων αληθινής επικοινωνίας μεταξύ των λαών μπορούν να κάνουν θαύματα, στη βάση διεθνούς συντροφικής συνεργασίας. Δεν βλέπω τίποτε το οπορτουνιστικό σε μια τέτοια προοπτική. Τουναντίον!

      Διαγραφή
  3. μπαινω στο πειρασμο να ξαναγραψω: θεωρητικα σε μια φανταστικη επαναστατικη παλη που εχει παρει τον μισο πλανητη και τον εχει κανει κοκκινο,,ναι πρεπει να τελειωνουμε και με τα χαφιεδοκαναλα που αναφερεις...αλλα ξαναλεω οτι αυτες οι διακυρηξεις ειναι καλες για τις κρυες νυχτες του χειμωνα-το ζητημα ειναι πως οι κομμουνιστες θα καταφερον να συγκροτησουν κινημα επαναστατικο..
    ερωτηση: γραφεις "Οι επιστήμονες που διαθέτει το κομμουνιστικό κίνημα σε κάθε τομέα είναι ασύγκριτα ανώτερης ποιότητας από όλους τους υποτακτικούς των κεφαλαιοκρατών της γης" υπαρχουν αληθεια;;;σε ολον τον κοσμο;;περιεργο- εχει βαθια υποχωρηση το επαναστατικο κομμουνιστικο κινημα αλλα στο πεδιο της επιστημης εχουμε τετοια διεργασια;;περιεργο. οπως και να χει...η προοπτικη δεν ειναι οπορτουνιστικη η φλυαρια ειναι...
    το γ. ειναι πιο ανωνυμο απο το νικος;;;
    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον εσύ, αγαπητέ φίλε, δεν καταλαβαίνεις καθόλου το σκεπτικό μου. Άλλα γράφω εγώ, άλλα μου λες εσύ...(Μπουζούκι, όπως λένε, η συνεννόηση!) Για όσους πάντως κομμουνιστές και αριστερούς καταλαβαίνουν τι ακριβώς λέω, τους προτρέπω να κάνουν σήμερα κιόλας το πρώτο βήμα: κλείσιμο κάθε λογαριασμού τους στα αμερικάνικα "social media". Καμιά επαφή και με κανέναν μέσω των διαφόρων Facebook, Instagram και σία. Μπορούν τα επαναστατικά κόμματα κι οργανώσεις να το προωθήσουν αυτό με σχετική κοινή διακήρυξη, πέρα από άλλες διαφορές τους. Όσο για τους επαναστάτες επιστήμονες στο χώρο της Πληροφορικής και της Κυβερνητικής επιμένω: Μπορούν, αν το θελήσουν, με καλή διεθνή συντροφική συνεργασία, με επιδέξια χρήση όλων των υπαρχόντων τεχνικών μέσων, να διαλύσουν κυριολεκτικά το σημερινό σύστημα των αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών χαφιεδοκάναλων του διαδικτύου.
    Δηλ. μπορούν να τα σαμποτάρουν και να τα πλήξουν καίρια,μέχρι και να τα εξαφανίσουν από τον "ιστό". Σε πρώτη φάση μπορούν -και επιβάλλεται- να εργαστούν για να στήσουν και να διαδώσουν μια νέα, ανεξάρτητη μηχανή ιντερνετικής αναζήτησης, μια πλατφόρμα που να είναι δυνατόν να στείλει στα αζήτητα διεθνώς το τωρινό Google. Αμέσως τότε, όλοι θα πρέπει να κλείσουμε κάθε λογαριασμό μας και σε αυτή την κεντρική χαφιεδομηχανή των Γιάγκηδων, στην οποία, για την ώρα αναγκαζόμαστε,όπως θα έλεγε ο Λένιν, να πληρώνουμε ένα "φόρο υποτέλειας" και να κάνουμε έναν αναγκαίο προσωρινό συμβιβασμό, έως ότου να είμαστε σε θέση να τη στείλουμε κι αυτή τη χαφιεδομηχανή στα σκουπίδια. Αλλά τα διάφορα αυτά Facebook, τα Twittter, τα YouTube και σία, μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε από την καμπούρα μας άμεσα. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!... Δεν έχουμε καμιά δουλειά σε δαύτα. (Όπως φυσικά δεν έχουμε καμιά δουλειά με τα αντίστοιχα κινέζικα σκουπιδοκάναλα του διαδικτύου που εσχάτως ξεφυτρωσαν στον ιστό, κάνοντας τον Τραμπ να βγάζει φλύκταινες, γιατί του κλέβουν πελατεία! Αν και, συγκρινόμενα με τα κυρίαρχα αμερικάνικα, για την ώρα τουλάχιστον, αυτά εδώ τα νεόκοπα κινέζικα social media μοιάζουν περισσότερο με σαχλομηχανές προώθησης μορφών παιδικής ή εφηβικής ανοησίας και καταστάσεων ξεσαλώματος ή και μπάχαλου,παρά με ύπουλους κεφαλαιοκρατικούς και φασιστικούς κοριούς.) Κι ας στείλουμε το χαμπέρι αυτό σε όλους τους γνωστούς και φίλους: Αποδεσμευτείτε σήμερα από τα αμερικάνικα δίκτυα που αποτελούν κίνδυνο θανάσιμο! Τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους συντρόφους του Prolet- connect και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Ν.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο,
    Μια βασική ερώτηση σε αυτά που λες/προτείνεις είναι σε τίνος τα χέρια βρίσκεται η τεχνολογία και κυρίως ποιες είναι οι διεργασίες που θα καταργήσουν έτσι απλά εν μία νυκτί τα «social media του κεφαλαίου» όπως λες. Όπως βάζεις το ζήτημα, τόσο απλοϊκά, θα μπορούσαμε να βάλουμε και κάθε πεδίο πάλης. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.
    Προσπάθειες για δημιουργία «εναλλακτικών» μέσων ας πούμε πως έχουν γίνει, ευδοκίμησαν όμως; Είναι τόσο «χάπατα» οι αστοί που διαχειρίζονται όλα αυτά;
    Μην μπαίνουμε σε αναλύσεις … Ας κλείσουμε σήμερα κιόλας (με μια συνεννόηση;) όλους τους λογαριασμούς. Θα γράφαμε αυτά τα σχόλια τώρα; Θα ακούγαμε το τραγούδι των υπεραστικών για το οποίο ξεκίνησε και αυτή η κουβέντα εδώ; Οι προτεραιότητες είναι άλλες.
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όσους πάντως κομμουνιστές και αριστερούς καταλαβαίνουν τι ακριβώς λέω, τους προτρέπω να κάνουν σήμερα κιόλας το πρώτο βήμα: κλείσιμο κάθε λογαριασμού τους στα αμερικάνικα "social media". Καμιά επαφή και με κανέναν μέσω των διαφόρων Facebook, Instagram και σία.

    εγω το κανα...κατι αρχιζει να αχνοφαινεται..ειναι αλήθεια,,πλησιαζει κατι επαναστατικο..το βλεπετε και σεις;;;
    αν το κανουμε ολοι θα φτιαξουμε κατι μεγαλο..πολυ μεγαλο..απο σημερα κιολας...τωρα... ας το κανουμε ολοι συντονισμενα..
    ας σοβαρευτουμε ο ουτοπικος σοσιαλισμος και οι κραχτες του εχει καταπολεμηθει απο το εργατικο κομμουνιστικο κινημα/
    γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βάζεις επομένως, συνομιλητή, μετά από όλα αυτά στον πειρασμό να υποθέσω ότι όσοι αντιδρούν έτσι δεν σκοπεύουμ κι ούτε πρόκειται να αποχωρήσουν από το Facebook, αλλά θα προσπαθήσετε να το ... μετασχηματίσετε, ίσως και σε ..επαναστατική κατεύθυνση; Αλλαγή του Facebook από τα μέσα! Κι ύστερα εξακολουθείς να αποδίδεις σε μένα ...ουτοπισμό;!!! Αδέρφια,του κομμουνιστικού κινήματος,και κυρίως οι μ-λ, ακούστε με που σας λέω και ξεκολλήστε τώρα από το Facebook και τα άλλα παρόμοια! Έχει βέβαια, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις σας, αυτή η ιστορία των social media και για πολλούς από σάς την ακαταμάχητη γοητεία της, πανάθεμά τα! Αλλά δεν είναι διόλου ουτοπία ότι μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε. Μάλλον, δεν θέλετε! Εγώ ανήκω σε μια γενιά που ήδη είχε ζήσει σχεδόν μισό αιώνα χωρίς social media,δηλ. πριν αυτά εμφανιστούν. Επειδή κάποιοι από μας το υποψιάστηκαν εξαρχής που θα πάει το πράγμα με δαύτα και κάποιοι άλλοι το κατάλαβαν μετά, στην πράξη, έστω και ως μειοψηφία επί του συνόλου χρηστών του διαδικτύου, πολλοί από τη γενιά μας δεν έπεσαν στη λούμπα και δεν άνοιξαν ποτέ λογαριασμό σε τέτοια socialmedia-κά κατατόπια. Πάντως από σας των νεότερων γενεών,που έχετε και πολύ μεγαλύτερη τεχνική γνώση επί του διαδικτύου, είναι σίγουρο ότι θα βρουν το μάστορή τους τα χαφιεδοκάναλα του διαδικτυακού ιμπεριαλισμού. Το επαναστατικό κίνημα σήμερα έχει πρώτιστο καθήκον να ενσωματώνει συνεχώς στις γραμμές του τους καλύτερους επιστήμονες και τεχνικούς και, γιατί όχι, τους δυνατότερους... "χάκερ" του διαδικτύου. Ο πόλεμος ενάντια στους ιμπεριαλιστές είναι καθημερινός και απαιτεί να ρίξουμε σε όλα τα μέτωπα τις καλύτερες ποιοτικά δυνάμεις και εφεδρείες. Είναι απείρως ρεαλιστικότερο λοιπόν να πολεμάς από τώρα, με κάθε τρόπο τα ιμπεριαλιστικά τσακάλια στο πεδίο της τεχνολογίας αιχμής, από το να περιμένεις πως θα το κάνεις αυτό αύριο- μεθαύριο που θα έχεις αλλάξει περισσότερες λαϊκές συνειδήσεις. Και γίνεται ακόμη ρεαλιστικότερο,αν αυτός ο αγώνας δοθεί οργανωμένα σε διεθνές επίπεδο από συντονισμένες επαναστατικές οργανώσεις και κόμματα. Οι ιμπεριαλιστές έφτιαξαν τα συγκεκριμένα υπαρκτά social media ακριβώς για να μη διαμορφώνονται εύκολα στην κοινωνία επαναστατικές συνειδήσεις. Αν δεν τους χαλάσεις από σήμερα το παιχνίδι, σύντροφε, μην έχεις αυταπάτες για το τι θα καταφέρεις αύριο. Το Facebook, το YouTube, et.c. είναι σκέτο δηλητήριο και αποχαυνωτηριο συνειδήσεων. Σκέτη ναρκω-μαστούρα! Ή ξεκόβει κανείς από δαύτη "με το μαχαίρι" και διά παντός ή χαιρέτα μου τον πλάτανο...

      Διαγραφή
  7. «Πρέπει να ξέρεις να βρίσκεις σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή τον ιδιαίτερο εκείνο κρίκο της αλυσίδας, απ' όπου πρέπει να πιαστείς με όλες σου τις δυνάμεις για να κρατάς όλη την αλυσίδα και να προετοιμάσεις σταθερά το πέρασμα στον κατοπινό κρίκο. Και η διάταξη των κρίκων, η μορφή τους, το αλύσωμά τους, η διαφορά του ενός από τον άλλο στην ιστορική αλυσίδα των γεγονότων δεν είναι πράγματα τόσο απλά και τόσο χοντροκομμένα, όπως στη συνηθισμένη αλυσίδα που φτιάχνει ένας σιδεράς»
    Β. Ι. Λένιν

    Ως συμβολή στην κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή