Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται…

Για το 2μερο 7-8 Οκτώβρη

Από την αντιφασιστική διαδήλωση στο εφετείο

Σε μια δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη και τον λαό, σε μια περίοδο όξυνσης της ταξικής εκμετάλλευσης, του όλο και μεγαλύτερου μπλεξίματος της χώρας στο ιμπεριαλιστικό κουβάρι· Την στιγμή που το αστικό κράτος, με την κυβέρνηση της ΝΔ να κρατάει το τιμόνι, προσπαθεί με όλους τους κατασταλτικούς και ιδεολογικούς μηχανισμούς να επιβάλλει την σιωπή. Το 2μερο 7-8 Οκτώβρη έσπασε τον «πάγο».

Στις 7 Οκτώβρη χιλιάδες λαού συμμετείχαν στην αντιφασιστική διαδήλωση γύρω από τους δρόμους του εφετείου, όπου θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα στην δίκη για την Χρυσή Αυγή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, τα ΜΑΤ με χημικά και οι αύρες χτύπησαν την διαδήλωση. Η αντιφασιστική διαδήλωση με την συμμετοχή χιλιάδων έδειξε ότι στον τόπο μας δεν θα περάσει εύκολα η φασιστικοποίηση. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ταξικός αγώνας!

Από την απεργιακή μοτοπορεία των courier-διανομέων

Στις 8 Οκτώβρη σε μια απεργία καλεσμένη από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ) στον κλάδο των courier-διανομέων που μαστίζεται από τα εργατικά «ατυχήματα» και που οι εργαζόμενοι εν μέσω πανδημίας αναγκάζονται να παίζουν την υγεία τους κορώνα γράμματα, εκατοντάδες μηχανάκια με χιλιάδες εργαζόμενους συμμετείχαν στην απεργιακή μοτοπορεία. Τους λόγους της απεργίας και τα αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο μπορεί όποιος/α ενδιαφέρεται να τα διαβάσει στο απεργιακό φύλλο της εφημερίδας Ρελαντί.

Στην συνολική επίθεση του Κεφαλαίου η μόνη απάντηση βρίσκεται στην ενίσχυση των γραμμών του ταξικού-αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Οι προλετάριοι ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Να εντείνουμε την Προλεταριακή κριτική σε όλα τα πεδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου