Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Να ενισχύουμε την προλεταριακή αλληλεγγύη και κουλτούρα

Το προλεταριακό στοιχείο του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος και η νεολαία της εργατικής τάξης πρέπει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης και της εντατικοποιημένης ταξικής εκμετάλλευσης να μπούνε μπροστά και να ορθώσουν ανάστημα.

Είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ταξική ενότητα και το μέτωπο πάλης μέσα στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, τα οποία πρέπει να προχωρήσουν μαζί με την ανάπτυξη και τη προώθηση προλεταριακών θέσεων μάχης ενάντια στις διαταξικές και μικροαστικές παρεκκλίσεις που ασταμάτητα δημιουργούν σύγχυση και διάσπαση στη γραμμές μας.

Το οργανωμένο προλεταριάτο του κινήματος και η νεολαία έχουν χρέος να αποδομήσουν και να απομονώσουν κάθε φωνή που τους διασπά με ιδεοληψίες, και μικροαστικά καμώματα.

Ειδικότερα, η προλεταριακή νεολαία πρέπει να έχει μόνιμη πάλη με τον εναλλακτισμό και την «αλληλέγγυα οικονομία», τη ναρκωκουλτούρα και τις εξαρτήσεις και να είναι αμείλικτη ενάντια στον σεξισμό, τη ματσίλα και τη ποζεριά, τις καταπιεστικές συμπεριφορές και κάθε είδους αντιδραστικές αντιλήψεις που γεννά ο καπιταλισμός.

Η καπιταλιστική κρίση και ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός γεννά συνεχώς αντιθέσεις και η εργατική τάξη είναι η παγκόσμια τάξη που πρέπει να υποταχτεί με κάθε τρόπο και να παράξει υπεραξία για τους καπιταλιστές.

Οι αστοί προσπαθούν να πείσουν τις μάζες ότι είναι ανίκητοι. Ότι το καπιταλιστικό σύστημα κλονίζεται αλλά δεν ανατρέπεται. Θέλουν να περάσουν ότι η εργατική τάξη δεν έχει εναλλακτική και ότι ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός είναι κάτι παρωχημένο και ουτοπικό.

Όμως είναι η ζωή που φωνάζει στην παγκόσμια εργατική τάξη για οργάνωση και αγώνα. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουν αυτό οι εργάτες και οι εργάτριες τόσο καλύτερα για την παγκόσμια ειρήνη, την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Να χτίσουμε τους όρους για προλεταριακές οργανώσεις

Να διαχωριζόμαστε πολιτικά από τα αντιταξικά στοιχεία

Να καλλιεργούμε την αδερφοσύνη ανάμεσα στη τάξη ανεξαρτήτου φύλου, έθνους, φυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου